IJsselvogels 1
19-12-2015
23-17

Scheidsrechter:   Stoit, K
In een boeiend korfbalgevecht won Vriendenschaar j.l. zaterdag overtuigend van de ( sinds vorige week) koploper IJsselvogels . Na een gelijkopgaande 1e helft, was het CABholland team in de 2e helft de bovenliggende partij en werd een uitstekende overwinning behaald. Het is nu dringen aan de kop van de ranglijst, waar Tilburg weer bovenaan staat, maar wordt gevolgd op 1 punt door Vriendenschaar, IJsselvogels en Swift.

De start was moeizaam, Vriendenschaar had moeite om in het ritme te komen tegen de fel startende ploeg uit Moordrecht, die in deze wedstrijd regelmatig met achterverdedigen probeerde het aanvalsspel van Vriendenschaar te ontregelen. De ploegen gaven elkaar in de 1e helft weinig toe.
Hoewel IJsselvogels in de beginfase steeds als eerste een voorsprong nam en Vriendenschaar dan  nivelleerde, kwamen de groenhemden steeds beter in de wedstrijd. Na een kwartier zorgden schutters Christian Brouwer en Sebastiaan de Jong voor de eerste voorsprong ( van 4-5 naar 6-5) en vanaf dat moment nam Vriendenschaar het iniatief in de wedstrijd en moest IJsselvogels steeds aanhaken. Tot 8-8 bleef de score in evenwicht, maar in de slotfase van de 1e helft schoten Sebastiaan de Jong en Linda Rieske de thuisploeg naar de verdiende maar moeizame 10-8 voorsprong bij rust.

Trainer Menno Kop zette in de rust de puntjes nog even op de i, en zag zijn ploeg scherp beginnen aan de 2e helft.  Het werd een uitstekende 2e helft, waarin Vriendenschaar met gevarieerd aanvalsspel  en door scores van alle spelers en speelsters de betere ploeg was. De start was goed, na een raak schot van Brouwer en een benutte strafworp door Peter Visser ( die zich uitstekend had hersteld na een zwakke start) stond het binnen 2 minuten  12-8 en leek Vriendenschaar de wedstrijd snel te gaan beslissen. IJsselvogels gaf zich echter nog niet gewonnen en had 5 minuten later de wedstrijd weer open gegooid met 3 fraaie treffers op rij, en moesten de groenhemden dus weer aan de bak.
Eerst maakte topscorer Christian Brouwer een mooie korte kans, waarna de uitstekend spelende Arjanne Verhoef  vanachter de korf  de voorsprong vergrootte naar 14-11. Hoewel IJsselvogels bleef meescoren, zag het verdedigend geen kans om het  goede aanvalsspel van Vriendenschaar te ontregelen. Halverwege de 2e helft vergrootte Angela Korevaar met een handig balletje onder korf de voorsprong naar 18-14 en die voorspong werd niet meer uit handen gegeven.

Door rake schoten van de onvermoeibare Nolan de Boer werd de wedstrijd beslist en kon Milou van Dijk met de laatste 2 treffers de eindstand op 23-17 brengen.
In de slotfase kwam Jorrit Muilwijk nog even in de ploeg als vervanger van Christian Brouwer die van trainer Menno Kop een publiekswissel kreeg.