Vriendenschaar (H) 1
09-01-2016
15-15

Scheidsrechter:   Schilperoord, C.P.
Vriendenschaar is 2016 begonnen met een 15-15 gelijkspel bij Fortis in Vlissingen. De ploeg heeft hierbij nagelaten de wedstrijd vroegtijdig te beslissen waardoor Fortis zich in de tweede helft kon terugvechten.

In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar begon Bert Verspuij na zijn blessure weer in de basis, hij verving de op de training geblesseerd geraakte Sebastiaan de Jong. Fortis begon de wedstrijd zeer gretig en liet blijken de punten in eigen huis te willen houden. Na de 2-0 achterstand in de eerste minuut rechte Vriendenschaar de rug en liet het in een tijdsbestek van 10 zien waarom het terecht bovenin deze klasse speelt. Via dubbelscores van Nolan den Boer, Verspuij en Christian Brouwer stond er een stand van 2-6 op het scorebord. In de periode hierna kregen de bezoekers het niet voor elkaar om de voorsprong al in de eerste helft onoverbrugbaar te maken. Verdedigend maakte de ploeg teveel (onnodige) fouten waardoor Fortis in de wedstrijd bleef. Aanvallend werden mooie aanvallen afgewisseld met slordige aanvallen. Kenmerkend voor deze wedstrijd waren de twee plaatsfouten voor rust die door de thuisploeg direct werden afgestraft. Dit resulteerde in een kleine voorsprong van 7-9 met rust.

Coach Menno Kop wees de ploeg erop dat Fortis alleen in de wedstrijd zat door de onnodige fouten van zijn ploeg. De tweede helft begon goed, Brouwer bracht met zijn 4e afstandsgoal de stand op 7-10. Fortis bleef echter vechten voor wat het waard was en met name via de dames veel druk houden op hun tegenstanders. Dit resulteerde in een spannende maar matige tweede helft waarbij de thuisploeg via 12-12 halverwege de tweede helft weer gelijk kwam. Vriendenschaar kon te weinig afronden waarbij er ook geen hoog schotpercentage werd gehaald. Hoewel Brouwer en Milou van Dijk de voorsprong van twee punten weer herstelden lukte het niet om verder afstand te nemen. Na de 14-14 kwam Fortis een paar minuten voor tijd zelfs op voorsprong. Het publiek liet zich horen in de luidruchtige hal en Vriendenschaar leek heel even aan het kortste eind te trekken. Brouwer zette de ploegen met zijn 6e doelpunt weer naast elkaar en de laatste paar minuten lukte het beide ploegen niet meer om tot scoren te komen. Hierdoor verliest Vriendenschaar onnodig wederom een punt in een uitwedstrijd.

Koploper Tilburg wist naaste achtervolger IJsselvogels te verslaan waardoor het gat met Tilburg voor Vriendenschaar nu twee punten bedraagt.
Volgende week staat de eerste returnwedstrijd op het programma. Vriendenschaar gaat dan op bezoek bij WION uit Rotterdam. De wedstrijd begint om 17.15 uur.

Scores: Christian Brouwer 6x, Bert Verspuij 3x, Nolan den Boer 2x, Peter Visscher 1x, Angela Korevaar 1x, Arjanne Verhoef 1x en Milou van Dijk 1x.