Vitesse (Ba) 1
23-01-2016
28-24

Scheidsrechter:   Rooij, G J de
In een goed gevulde Wielewaal heeft Vriendenschaar j.l. zaterdag opnieuw laten zien dat het in de thuiswedstrijden onverslaanbaar is.  Tegenstander Vitesse, die in de uitwedstrijd een punt had gepakt, werd vanaf de eerste minuut onder druk gezet en heeft de gehele wedstrijd tegen een achterstand aangekeken.  Vriendenschaar (waar door alle spelers/sters werd gescoord), liet bij vlagen uitstekend korfbal zien en gaf Vitesse geen kans. Door de 28-24 overwinning blijft Vriendenschaar de ranglijst aanvoeren samen met Tilburg, dat vorige week nog van Vitesse had verloren.

Linda Rieske opende de score voor het CABholland-team, waarna de ploeg uit Barendrecht éénmaal in deze wedstrijd naast Vriendenschaar kwam. Vriendenschaar, waar de dames in deze wedstrijd ook aanvallend goed op dreef waren, nam in het eerste kwartier  steeds een voorsprong van 2 doelpunten, waarna  Vitesse dan onmiddellijk  tegen scoorde. De voorspong van 4 doelpunten werd bereikt, nadat Milou van Dijk binnen 1 minuut 2 strafworpen mee kreeg (ze zou totaal 4 stippen krijgen), die door Peter Visser feilloos werden benut.
Die voorsprong van 4 doelpunten werd tot de rust gehandhaafd, ruststand 12-8.

Direct na het beginsignaal voor de 2e helft van de warrig fluitende scheidsrechter de Rooy, kreeg de goed spelende Arjanne Verhoef een strafworp mee (gemaakt door Nolan den Boer), gevolgd door een benut kansje onder de korf van Bert Verspuij, waardoor de voorsprong werd vergroot naar 6 doelpunten. Vitesse gaf zich nog niet gewonnen en kwam na een prachtig doelpunt van topscorer Christian Brouwer, weer terug tot 18-14, maar na 2 schitterende doorloopballen van Bert Verspuij werd het 20-14 en was de wedstrijd halverwege de 2e helft gespeeld.

Door rake schoten van aanvoerster Angela Korevaar en Nolan den Boer liepen de groenhemden verder uit naar 22-15 en kon trainer Menno Kop in de slotfase nog enkele wissels doen. Nolan den Boer (die in de 1e helft al een gele kaart had gehad wegens aanmerkingen op de leiding) werd vervangen door de van een blessure terug gekeerde Sebastiaan de Jong, en daarna kwam Jorrit Muilwijk in de ploeg voor Bert Verspuij. Ook de jonge Caroline Blokland mocht haar competitiedebuut in het 1e team maken. Vitesse kwam in die slotfase nog wel terug naar 26-22, maar door 2 rake schoten van Jorrit Muilwijk werd de wedstrijd definitief op slot gegooid. Met een raak schot en een benutte strafworp in de laatste seconden van de wedstrijd  werd de eindstand door Vitesse bepaald op 28-24.

Komende zaterdag speelt Vriendenschaar uit tegen rode lantaarndrager VEO, de wedstrijd in de Voorburgse sporthal Essesteyn begint om 18.25 uur.