Vriendenschaar (H) 1
05-03-2016
16-18

Scheidsrechter:   Groot, S C de
Vriendenschaar heeft de laatste uitwedstrijd van het seizoen gewonnen. IJsselvogels werd met 16-18 verslagen waarmee de tweede plaats blijft behouden. Aangezien koploper Tilburg later op de avond ook won hebben zij het kampioenschap in deze eerste klasse veilig gesteld.

Mees van der Waal van Dijk begon in de basis in plaats van de geblesseerde Christian Brouwer. Sebastiaan de Jong speelde voorafgaand aan deze wedstrijd met het tweede team. De reserves wisten zich definitief veilig te spelen en blijven ook volgend jaar in deze klasse. De thuisploeg startte zeer fanatiek in de openingsfase. Vriendenschaar leek even de scherpte te moeten vinden maar nam via Linda Rieske wel de eerste voorsprong. Na de snelle gelijkmaker waren het Milou van Dijk en Peter Visscher die het eerste gaatje sloegen. Toch was Ijsselvogels in de eerste helft de bovenliggende partij. Na 4-4 halverwege namen ze dan ook het initiatief en namen ze langzaam afstand. Vijf minuten voor rust stond de stand zelfs op 9-5 in het voordeel van de thuisploeg. Nolan den Boer (topschutter met 5 goals) bracht Vriendenschaar echter terug tot 9-7 met rust.

Waar het eerste aanvalsvak veel moeite had met het vinden van de korf was het wel Bert Verspuij die direct na de rust de aansluitingstreffer maakte. Vriendenschaar knokte zich terug en de ploegen bleven om en om scoren. Van der Waal van Dijk zette de ploegen voor het eerst weer naar elkaar (11-11). Bij een stand van 14-14 kwam De Jong hem aflossen en dit bleek achteraf een gouden wissel van coach Menno Kop. De invaller bracht Vriendenschaar met zijn eerste schot op voorsprong maar IJsselvogels kwam direct weer op gelijke hoogte. Ook na de 15-16 van Den Boer kwam de thuisploeg terug. Met nog 4 minuten te spelen was het echter wederom De Jong die met zijn volgende twee goals een 100% score behaalde. Daarmee bracht hij de eindstand van 16-18 op het scorebord.
Vriendenschaar behoudt hiermee de tweede plaats achter kampioen Tilburg. In de laatste zaalwedstrijd thuis tegen Fortis zal de ploeg van Kop deze positie willen handhaven. De wedstrijd start om 17.30 in sporthal De Wielewaal.

Scores: Nolan den Boer 5x, Milou van Dijk 4x, Sebastiaan de Jong 3x, Peter Visscher 2x, Bert Verspuij,  Angela Korevaar 1x, Linda Rieske 1x en Mees vd Waal van Dijk 1x.