Rust Roest 1
16-04-2016
14-10

Scheidsrechter:   Boer, M de
Ook de 3e veldwedstrijd in 2016 wist Vriendenschaar te winnen, waardoor het met 6 punten   de laatste plaats op de ranglijst over heeft gedaan aan Sparta Zwolle. Door de drie overwinningen op rij heeft het automatiseringsteam een prima eindsprint ingezet om degradatie te kunnen ontlopen in deze sterke overgangsklasse. Ook tegen tegenstander Rust Roest was de ploeg op eigen veld goed op dreef en wist het na een gelijkopgaande 1e helft in de 2e helft een beslissende voorsprong te nemen en werd uiteindelijk een ruime overwinning behaald.
Bij Vriendenschaar dat met 5 heren speelt, waardoor de ploeg met wisselende  vakopstellingen kan spelen, stond Sebastiaan de Jong weer in de basis. Trainer Menno Kop had  zijn team goed voorbereid op het aanvalsspel van Rust Roest dat met een lange reboundheer in beide vakken en met sterk aanvallende dames speelt. In de eerste helft wisten de Eindhovense dames met 6 van de 8 doelpunten hun ploeg nog naast Vriendenschaar te houden, maar in de 2e helft hielden de Vriendenschaar-dames hun tegenstansters goed in bedwang.

Beide ploegen begonnen de wedstrijd goed, met 4 doelpunten in de 1e minuut  stond er heel snel 2-2 op het scorebord, waarbij Nolan den Boer en Peter Visscher met hun 1e schot raak schoten.
Ook het 2e schot van de sterk spelende den  Boer was raak, maar opnieuw kwam Rust Roest weer snel naast de thuisploeg. Na de 4-3 van Christian Brouwer  verzuimde het CABholland team de voorsprong uit te bouwen. Een doelpuntloze periode van 10 minuten werd door een raak schot van Rust Roest afgesloten, waarna beide ploegen om en om bleven scoren tot de ruststand van 8-8.
Bij Vriendenschaar zorgden Milou van Dijk en Arjannne Verhoef voor de damesdoelpunten in deze wedstrijd.
In de rust had trainer Menno Kop zijn ploeg nog eens duidelijk geïnstrueerd, vooral verdedigend werden in de 2e helft heel gedisciplineerd de dames van Rust Roest geneutraliseerd en werd aanvallend goed gezocht naar de schutters. Nolan den Boer werd goed instelling gebracht, waarbij goed gebruik werd gemaakt van de reboundkracht van Linda Rieske. In het andere vak moest rebounder Peter Visscher het opnemen tegen een nog langere tegenstander, wat het gebruikelijke aanvalsspel bemoeilijkte.
Na de 9-8 van den Boer werd het in de beginfase nog 9-9 door het 7e damesdoelpunt van Rust Roest, maar daarna namen de groenhemden het iniatief in de wedstrijd. Door tweemaal Christian Brouwer, een strafworp van Peter Visscher en 2 rake schoten van topscorer Nolan den Boer , scoorde de CABholland ploeg 5 x op rij , waartegen gasten uit Eindhoven geen verweer hadden.
De voorsprong van 14-9 werd in de laatste 10 minuten goed verdedigd. Bert Verspuij en Jorrit Muilwijk kwamen nog in de ploeg, die Rust Roest in de slotfase nog éénmaal zag scoren.
De eindstand kwam met 14-10, en met deze verdiende overwinning heeft Vriendenschaar weer perspectief in de strijd tegen degradatie. Aanstaande zaterdag speelt Vriendenschaar om 15.30 uur in Den Haag tegen het sterke Die Haghe.