Rohda 1 - Vriendenschaar 1

07-05-2016
20 -12

Rohda stopt opmars Vriendenschaar

Na 4 winstpartijen in successie heeft Vriendenschaar afgelopen zaterdag verloren van Rohda. Hiermee heeft Rohda het kampioenschap in de Overgangsklasse B behaald.
Vooraf was nog enige twijfel of Rohda met de sterkste opstelling zou spelen. Verschillende ploegen in de poule hebben er namelijk voor gekozen om het eerste en tweede team om te draaien. Door een regel van de bond is het namelijk toegestaan om spelers uit het 1e team op te stellen in het 2e. Rohda trad in de kampioenswedstrijd echter aan met de sterkste opstelling.

Vanaf het eerste fluitsignaal had de scheidsrechter besloten de wedstrijd strak in de hand te houden. Lichte overtredingen werden aan beide kanten vrijwel direct bestraft met vrije worpen of snelle strafworpen. Vriendenschaar startte niet geheel scherp en Rohda wist vanaf minuut 1 een voorsprong te nemen. Na de 6e minuut wist Bert Verspuij bij een 3-0 achterstand het eerste tegendoelpunt te maken via een vrije bal. De gehele eerste helft gaf Vriendenschaar veel vrije ballen en strafworpen weg die werden benut door de thuisploeg. Vriendenschaar had daarbij in het begin moeite om tot lange aanvallen te komen. De thuisploeg liep dan ook langzaam uit naar een comfortabele voorsprong van 10-4. Op dat moment blesseerde een dame van Rohda zich ernstig waardoor het spel een tijd stil lag. Coach Menno Kop benutte dit moment op de ploeg scherp te krijgen.

Na de ruststand van 11-6 leek dit te werken, Vriendenschaar kwam goed de rust uit en wist Rohda beter te bespelen. In deze tweede helft leek Rohda juist meer last te hebben van de beslissingen van de scheidsrechter en de frustraties namen toe. Na enkele benutte strafworpen stond het na een kwartier 13-10. Juist in deze fase liet Vriendenschaar na om de spanning terug te brengen. Enkele gemiste strafworpen en vrije ballen braken de ploeg op en Rohda profiteerde hier gretig van. Jorrit Muilwijk verving in deze fase Peter Visscher om meer aanvallende druk te brengen. In het laatste kwartier van de wedstrijd wist alleen Nolan den Boer de korf nog tweemaal te vinden. Rohda speelde de wedstrijd uiteindelijk rustig uit en liet het niet meer spannend worden. In de slotfase liepen de gemoederen nog even hoog op na een vervelende blessure van Den Boer. Uiteindelijk liep Rohda in de slotfase nog verder uit en werd het kampioenschap behaald door een 20-12 overwinning.

Voor Vriendenschaar resteren nog twee finales in de strijd tegen degradatie. Directe concurrent Sparta verloor en KCR speelde gelijk tegen Rust Roest. Hiermee staat de ploeg nog op de 7e plaats met een punt achterstand op KCR. Volgende wedstrijd is op 21 mei thuis tegen het al uitgespeelde BEP. Deze wedstrijd begint om 16.00 uur.