Vriendenschaar (H) 1
28-05-2016
14-20

Scheidsrechter:   Slettenhaar, R
Vriendenschaar heeft afgelopen zaterdag in de beste wedstrijd van het jaar handhaving in de overgangsklasse veilig gesteld. KCR werd van de mat geveegd en moet hierdoor de beslissingswedstrijd voor degradatie gaan spelen. Vriendenschaar leek halverwege het seizoen kansloos met 0 punten maar na de 6 overwinningen in het tweede deel van de competitie heeft de ploeg het schier onmogelijke gepresteerd.

Vriendenschaar moest winnen van KCR om hen voorbij te gaan, KCR had genoeg aan een gelijkspel maar was ook gebrand op een overwinning. Coach Menno Kop had de ploeg voor de wedstrijd opgezweept en het massaal opgekomen publiek stond rondom het gehele veld. KCR begon uitermate scherp en na 10 seconden namen zij direct een voorsprong. Vriendenschaar moest in deze openingsfase even zoeken en al snel stond er een 2-0 stand op het scorebord. Op dat moment stond de ploeg op en deelden Verspuij en Den Boer een aantal stevige duels uit, dit leverde direct een gele kaart op voor Verspuij. KCR werd hierdoor wel overrompeld en kwam in deze fase niet onder de enorme druk vandaan. Binnen 15 minuten knalde de bezoekers er overheen en via vele schijven stond het halverwege 2-8. Met name verdedigend werd de thuisploeg lamgelegd, vooral de druk door Arjanne Verhoef en Verspuij was enorm. Aanvallend speelde de ploeg lange aanvallen met een wederom sterk spelende Linda Rieske, die bijna alle duels onder de korf won. Hoewel KCR richting de rust weer tot scoren kwam bleef de ruime voorsprong staan, 5-10 met rust.

Na de rust was het direct Den Boer die de korf wist te vinden en hiermee de goede lijn doortrok. De tweede helft bleef Vriendenschaar zeer geconcentreerd spelen en op goede momenten scoren. Zo leek KCR even terug te komen maar was het Milou van Dijk die met 2 goals binnen een minuut de stand op 7-13 bracht. Den Boer maakte nog maar eens een weergaloze one-hander en Verspuij bekroonde zijn sterke wedstrijd met zijn 7e goal (10-20). KCR was niet bij machte het Vriendenschaar moeilijk te maken en werd wat gefrustreerder. De bezoekers konden hun feestje al vroeg vieren. Sebastiaan de Jong en Tjeerd Putters kwamen bij hun afscheid nog in het veld en deelden samen met de gehele selectie in de feestvreugde.

Het scheidsrechtersduo, dat de wedstrijd uitstekend leidde, floot bij 14-20 voor het eindsignaal. Een geweldige tweede helft veld werd hiermee in stijl afgesloten. Volgend jaar is Vriendenschaar weer te zien in de overgangsklasse.