Vriendenschaar (H) 1
03-09-2016
22-18

Scheidsrechter:   Evertsen, S.… (+2)
Een doelpuntloze periode van 20 minuten in het 2e gedeelte van de 1e helft is Vriendenschaar opgebroken in de 1e competitiewedstrijd die in Zoetermeer tegen Meervogels werd gespeeld.
Hoewel het CABholland-team er in de 2e helft alles aandeed om terug te komen ,en het op 2 punten achterstand kwam met kansen op meer, lukte het niet om de aansluitingstreffer te maken en werd de nederlaag uiteindelijk 22-18.

Vriendenschaar is ten opzichte van het vorig seizoen op één plaats gewijzigd, Jorrit Muilwijk is in de ploeg gekomen voor Peter Visscher , die om studieredenen slechts beperkt beschikbaar is.
Vriendenschaar begon met een tegenvaller: tijdens het inschieten in de rust van de wedstrijd van de 2e teams, blesseerde Nolan den Boer zich  zodanig aan zijn rug dat hij niet kon spelen, waardoor Peter Visscher uit het 2e team werd gehaald om met het 1e  mee te gaan doen. Omdat trainer Menno Kop daardoor ook de vakopstelling ging wijzigen, was de voorbereiding op deze wedstrijd niet optimaal.
Desondanks begon de ploeg goed aan de wedstrijd en bleef het in de beginfase goed bij.
Door 2 doelpunten van de goed debuterende Jorrit Muilwijk, een strafworp van Peter Visscher en een raak schot van Milou van Dijk, was het na 8 minuten  4-4. Meervogels nam vervolgens een  6-4 voorsprong, maar de in die periode goed spelende groenhemden kwamen uitstekend terug. Linda Rieske en Bert Verspuij zorgden voor de gelijke stand, waarna Christian Brouwer en Peter Visscher
(strafworp) na een kwartier spelen voor de voorsprong van 6-8 zorgden. De ploeg verzuimde echter om door te drukken en gaf Meervogels de gelegenheid om terug te komen. De scores bleven uit en wat ongelukkige beslissingen van de scheidsrechter  pakten verkeerd uit, waardoor de thuisploeg vertrouwen kreeg, terwijl  Vriendenschaar steeds geforceerder op zoek ging naar de bevrijdende treffer. Die kwam er echter niet waardoor Meervogels in de laatste 20 minuten van de 1e helft kon uitlopen naar een ruststand van 13-8.
Trainer Menno Kop gebruikte de rust om zijn ploeg het vertrouwen in eigen kunnen mee te geven en zag dat het automatiseringsteam er weer in ging geloven. Hoewel er direct 14-8 op het scorebord kwam, ging Vriendenschaar energiek op jacht naar doelpunten. De onvermoeibare schakelende Angela Korevaar en Arjanne Verhoef zorgden er mede voor  dat  Christian Brouwer en Bert  Verspuij met scherp gingen schieten. De Hardinxvelders kwamen terug tot 14-12, waarna de aansluitingstreffer dichtbij leek.  Meervogels wist vanaf dat moment echter weer mee te gaan scoren, en kwam steeds weer op 3 punten voorsprong, waarna Vriendenschaar weer op 2 kwam.
Ook na de 17-15 stand halverwege de 2e helft kreeg de ploeg enkele goede kansen om op de 16e treffer, maar die werden niet benut. Toen de thuisploeg weer op een voorsprong van 4 punten kwam, was de wedstrijd beslist. Om en om scorend in de slotfase werd de eindstand van 22-18 bereikt en kon  Vriendenschaar terugkijken op een ( op 20 minuten na) goede wedstrijd, die zeker perspectief geeft voor de komende competitie.
A.s. zaterdag speelt Vriendenschaar thuis om 16 uur tegen Nieuwerkerk, dat haar 1e wedstrijd nipt verloor van kampioenskandidaat Tempo.

De doelpunten weren gemaakt door: Bert Verspuij 6 x , Christian Brouwer 5 x , Jorrit Muilwijk 3 x , Peter Visscher 2 x , Linda Rieske en Milou van Dijk ieder 1 x.