10-09-2016
14-18

Scheidsrechter:   Meijer, K.H.J.
Vriendenschaar is er afgelopen zaterdag tegen Nieuwerkerk opnieuw niet in geslaagd punten te pakken. Na het verlies van vorige week was de ploeg erop gebrand een goede prestatie neer te zetten aan de Sluisweg. Helaas lukte het niet om tegen de, af en toe, fysiek op het randje spelende ploeg uit Nieuwerkerk potten te breken.

Tot halverwege de 1e helft ging de score gelijk op en waren doelpunten schaars. Na 20 minuten stond er een schamele 4-4 op het scorebord, maar daarna sloeg de tegenstander het eerste gaatje. Vriendenschaar had moeite met de rebound, zowel aanvallend als verdedigend, en kon daardoor onvoldoende gevaar stichten. Nieuwerkerk schuwde het fysieke niet en, omdat de scheidsrechter veel liet gebeuren, werkte dat in het nadeel van de thuisploeg en kon men er onvoldoende  tegenover stellen. Het spel verliep moeizaam en de ploeg had moeite het ritme te vinden. Ook verdedigend was het lastig door de goede rebound van Nieuwerkerk, waardoor men langer in balbezit kon blijven. Met name Jorrit Muilwijk en Christian Brouwer moesten verdedigend alle zeilen bijzetten en Angela Korevaar had haar handen vol aan oud-international Mady Tims.

De ploegen gingen rusten bij een 6-8 stand, maar Nieuwerkerk kwam goed uit de startblokken en na 8 minuten stond er 6-11 op het scorebord en leek de wedstrijd gespeeld. Vriendenschaar probeerde het gat te dichten, maar elke keer als men dacht dichterbij te komen, scoorde Nieuwerkerk en bleef de marge minimaal 4 punten. Coach Menno Kop wisselde kort na rust Nolan den Boer voor Peter Visscher en dat bracht meer rust en rebound in het vak, maar het was onvoldoende om het tij te keren. Tegen het einde van de wedstrijd moest de moegestreden Linda Rieske worden vervangen door Celine van Meeteren, maar dat had geen invloed meer op de eindstand van 14-18. Een terechte uitslag gezien het spelbeeld.

Om niet in de situatie van vorig seizoen terecht te komen is het belangrijk dat volgende week gewonnen wordt van Tempo dat met 2 overwinningen bovenaan staat.