Vriendenschaar (H) A1
07-01-2017
19-24

Scheidsrechter:   Pols, J.
Afgelopen zaterdag speelde Vriendenschaar A1 aansluitend aan de wedstrijden van 1 en 2 uit bij Vitesse. Al snel bleek dat Vitesse niet van plan was mee te werken aan een derde overwinning op rij die middag voor Vriendenschaar en binnen 4 minuten stond een 2-0 achterstand op het scorebord. Het bleef de eerste helft vechten voor elke punt  en na een voorsprong halverwege stond er bij rust toch een vervelende 11-9 op het bord. De rust werd gebruikt om deze te bewaren en de puntjes op de i te zetten. Vincent zette de spelers op scherp en gaf beide vakken tactische aanwijzingen waarmee in de tweede helft de rollen konden worden omgedraaid. De ommekeer kwam echter pas in de laatste 13 minuten van de wedstrijd nadat Vriendenschaar langszij kwam (14-14). Zoals zo vaak dit seizoen was het slotakkoord voor Vriendenschaar A1. IJzersterk werden de laatste 13 minuten uitgespeeld en konden er 10 doelpunten worden bijgeteld. Bij het eindsignaal stond er een keurige 19-24 op formulier.
Volgende week staat de altijd spannende derby tegen HKC A1 op het programma om 18:30 in Het Dok.