Vriendenschaar (H) 1
07-01-2017
14-17

Scheidsrechter:   Hollander, A F den
In de 1e wedstrijd in 2017 was rode lantaarndrager Vitesse de tegenstander van Vriendenschaar, dat het zich onnodig moeilijk maakte en duidelijk weer in haar ritme moest komen na de korte winterstop van afgelopen weken. Desondanks werd tegen Vitesse, dat de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan moest kijken, een duidelijke overwinning behaald. Omdat Sparta door het slechte weer niet naar medekoploper Swift Middelburg kon reizen, staat Vriendenschaar nu alleen aan kop van de ranglijst met 1 punt voorsprong op Excelsior.

Vriendenschaar, met Caroline Blokland in de basis voor de net van wintersport teruggekeerde Linda Rieske, had een prima start: het 1e schot van Nolan den Boer was meteen raak, kort daarna gevolgd door een rake strafworp van Jorrit Muilwijk. Het 2e aanvalsvak kon de snelle voorsprong echter niet uitbreiden, waardoor Vitesse voor de eerste en laatste keer in deze wedstrijd naast Vriendenschaar zou komen. Binnen 5 minuten scoorde het CABholland-team vervolgens viermaal en waardoor een voorsprong van 2-6 werd genomen, wat de basis leek voor een gemakkkelijke overwinning. De Hardinxvelders misten in deze fase van de wedstrijd echter teveel kansen en omdat ze ook verdedigend niet altijd bij de les waren, kon Vitesse blijven aanhaken en net voor de rust nog terugkomen naar 7-8. In de laatste minuut schoot Bert Verspuij de ruststand van 7-9 op het scorebord.

Trainer Menno Kop had zijn ploeg In de rust blijkbaar op scherp gezet, want binnen 10 minuten had Vriendenschaar 7x gescoord (waarvan een fraaie spectaculaire doorloopbal van Nolan den Boer), waar Vitesse er slechts 2 tegenover kon zetten.
Die voorsprong van 9-16 bleek uiteindelijk voldoende te zijn voor de overwinning, want de doelpuntloze periode van 17 minuten die daarna volgde brak de groenhemden niet op. De ploeg speelde slordig en ging teveel mee in het zwakke spel van de Barendrechters. Vitesse kwam weliswaar dichterbij , maar was niet bij machte Vriendenschaar te achterhalen. De thuisploeg kwam niet verder als 13-16, voordat Jorrit Muilwijk met een raak schot de winst voor zijn ploeg veilig stelde.
Vitesse scoorde in de slotfase nog éénmaal, waardoor de eindstand van deze matige korfbalwedstrijd 14-17 werd.

A.s. zaterdag speelt Vriendenschaar haar in haar eerste returnwedstrijd tegen DES , die revanche zal willen nemen voor de nederlaag in Hardinxveld-Giessendam. De wedstrijd in Den Hoorn begint om 18.30 uur.