Victum/War Child A1
04-02-2017
19-17

Scheidsrechter:   Siblesz, J.M.
Vooraf was duidelijk dat de Wielewaal het decor van een spannende wedstrijd zou worden. Vriendenschaar A1 moest het opnemen tegen Victum, slechts met 1 punt minder de nummer twee op de ranglijst. Terwijl de Wielewaal langzaam groen begon te kleuren nam Vriendenschaar al snel een 2–0 voorsprong. Victum liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en wist de achterstand weg te werken en om te buigen naar een voorsprong zodat halverwege de eerste helft de stand op 3-6 stond. Goede aanvallen en sterk verdedigend werk van de B-one-the move ploeg bracht een ruststand van 11-9 op het scorebord. Geen enkele reden om achterover te leunen en tijdens de rustpauze in de kleedkamer werd dit dan ook nog eens duidelijk uitgesproken door coach Vincent Brand. Hij gaf de nodige en altijd weer belangrijke aanwijzingen en besprak de te hanteren tactiek voor de tweede helft. Ondanks dat de ploeg wist wat ze te doen stond was het Victum dat direct uit de eerste aanval wist te scoren. Vriendenschaar maakte echter al snel de 12-10 en wist na 10 minuten spelen dit verder uit te bouwen naar 13-10. Vriendenschaar hield in die fase verdedigend de boel op slot. Toch lukte het Victum de sleutel te vinden en terug te komen in de wedstrijd. Na de 13-13 scoorden beide ploegen om en om en de laatste 10 minuten werden ingeluid met een stand van 16-16. Er wachtte een spannende slotfase waarin voor iedere punt moest worden geknokt. Via 17-17 nam Vriendenschaar met nog 5 minuten te gaan de leiding, 18-17. Zenuwslopende minuten braken aan waarin op het scherpst van de snede werd gespeeld totdat Vriendenschaar met nog ongeveer een minuut te gaan de bevrijdende 19-17 wist te scoren. Zowel de ploeg als het vele publiek op de tribune konden opgelucht ademhalen. Vriendenschaar A1 pakt hiermee twee heel belangrijke punten.