Merwede A1
11-02-2017
15-14

Scheidsrechter:   Blankert, M H
Voor de tweede achtereenvolgende week stond er voor Vriendenschaar A1 een belangrijke wedstrijd te op het programma. Het feit dat er punten moesten worden gepakt tegen Merwede A1 en de wetenschap de uitwedstrijd pas in de laatste seconden werd beslist in het voordeel van Vriendenschaar waren ingrediënten voor een spannende middag in sporthal de Wielewaal. Merwede leek het beste om te kunnen gaan met deze spanning en pakte al snel een voorsprong. Vriendenschaar speelde in die fase onrustig en wat slordig maar wist in eerste instantie het gat te dichten en langszij te komen. Toch was het Merwede wat het initiatief had en na 15 minuten spelen stond er dan ook een stand van 4-7 op het scorebord. Gesteund door de vele supporters en de intensief en altijd positief coachende Vincent Brand hield Vriendenschaar vertrouwen en kwam het beter in de wedstrijd. Langzaam kwam de ploeg dichterbij en het eerste bedrijf werd afgesloten met een stand van 8-9. In de tweede helft zat Vriendenschaar duidelijk beter in de wedstrijd. Aanvallen werden meer verzorgt en Merwede kwam meer en meer onderdruk te staan. Het lukte Vriendenschaar echter niet een voorsprong te pakken en beide ploegen gingen gelijk op. Voor de neutrale toeschouwer ongetwijfeld een geweldig schouwspel maar voor de supporters van beide ploegen was het nagelbijten van punt naar punt terwijl de klok onverbiddelijk doortikte. Doortikte totdat ook de laatste minuut, dit seizoen toch een beetje de bondgenoot van Vriendenschaar A1, zich aankondigde. Met het wegtikken van de laatste seconden mocht Vriendenschaar zich opmaken voor nog één aanval. Supporters die nog nagels over hadden begonnen aan het laatste restje....een verdedigende fout van Merwede.... een terechte strafworp....verzilverd.... eindsignaal!