Valto 1
11-02-2017
16-19

Scheidsrechter:   Wolfgang, A.
Vriendenschaar wil wel, maar loopt het grootste deel van de wedstrijd achter de feiten aan.

Hardinxveld-Giessendam – 11-02-2017

Na het teleurstellende gelijkspel tegen directe concurrent Swift, een week eerder, zou alleen de winst tellen tegen Valto uit De Lier als Vriendenschaar de titelaspiraties nog enigszins in leven wilde houden. De van een schorsing terug gekeerde Nolan den Boer startte weer in de basis ten koste van Sander de Wit, die in de weken daarvoor een waardig vervanger bleek te zijn.
Beide ploegen startten voorzichtig en na 5 minuten stond er slechts een 1-1 tussenstand op het scorebord. Ondanks een 2-1 voorsprong van Vriendenschaar was het Valto dat vervolgens de gehele 1e helft een voorsprong op het scorebord liet noteren. Deze voorsprong werd echter nooit groter dan drie punten en met een 9-12 ruststand gingen beide teams rusten. Trainer Menno Kop, aan de kant van Vriendenschaar, had zijn team beduidend scherper de rust uitgestuurd dan oude bekende Marien Ekelmans, de  scherpschutter die in het verleden in dienst van Excelsior een ware plaaggeest was voor de defensie van Vriendenschaar en momenteel als  trainer in dienst is van Valto. Na 3,5 minuut in de tweede helft was de 9-12 achterstand weg gewerkt door een prachtige goal van Christiaan Brouwer en twee zuivere schoten van Nolan den Boer (zijn eerste doelpunt van de wedstrijd) en Jorrit Muilwijk. Wie dacht dat dit een voorteken was voor een waar doelpuntenfestijn in de tweede helft, kwam echter bedrogen uit, want toen Nolan den Boer in de 9e minuut na rust met zijn tweede goal voor een 14-13 voorsprong zorgde, zou Vriendenschaar in de 20 minuten die volgden nog slechts 2 keer de korf weten te vinden. Dat dit onvoldoende bleek te zijn, blijkt wel uit de 16-19 eindstand die na twee keer 30 minuten was bereikt.

Saillant detail is dat A-junior Daan Brouwer voor de tweede maal in twee weken als invaller zijn opwachting mocht maken. Daar waar dit vorige week nog 5 minuten speeltijd waren, kreeg hij deze week 15 ruim minuten speeltijd bij een 14-16 achterstand. Bij zijn eigen ploeg, Vriendenschaar A1, werd hij de ‘master’ van de wedstrijd door een beregoede actie beloond te zien worden met een strafworp ( en zodoende ook de beslissende goal te maken). Zijn eerste poging draaide de korf uit  en ondanks meerdere pogingen kon ook hij (nu nog niet?) het verschil maken. Het feit dat trainer Menno Kop deze jonge speler nu als speelminuten geeft belooft nog wat voor de toekomst.

Vriendenschaar zal dit seizoen nog twee wedstrijden moeten korfballen. Allereerst treft het aanstaande zaterdag IJsselvogels, uit in Moordrecht in sporthal Zuidplas om 18.20 uur. De laatste wedstrijd is in de eigen Wielewaal en speelt men pas op 11 maart om 17.45 tegen Vitesse uit Barendrecht.

De titel? Die is wel uit zicht maar de spelers en speelsters kunnen uw steun en support nog steeds waarderen  en goed gebruiken.

Doelpuntenmakers: Christian Brouwer 4x, Jorrit Muilwijk 3x, Bert Verspuij 2x, Nolan den Boer 2x, Milou van Dijk 3x, Linda Rieske 1x, Daan Brouwer 1x,