Vriendenschaar (H) 1
18-02-2017
16-20

Scheidsrechter:   Gelissen, B
Op bezoek bij degradatiekandidaat IJsselvogels deed Vriendenschaar wat het aan de stand verplicht is: winnen. Maar dat ging niet zo gemakkelijk als uit de einduitslag van 16-20 zou kunnen worden afgeleid. Na de 20-21 winst van het 2e team op IJsselvogels 2, dat zich daarmee in veiligheid speelde,   kon Vriendenschaar 1 pas in de 2e helft het verschil maken en  in de slotfase definitief afstand nemen van dapper strijdende IJsselvogels.

De ploeg uit Moordrecht liet vanaf het beginsignaal zien dat ze zich nog niet gewonnen gaf in de strijd om de 2e degradatieplaats. Met veel inzet werd het CABholland team onderdruk gezet , waar het weer met de basisacht spelende Vriendenschaar veel moeite mee had.  De thuisploeg nam direct een voorsprong en pas in de 12e minuut betekende een fraaie éénhandige doorloopbal van Christian Brouwer voor het eerste een gelijke stand : 4-4.

Maar IJsselvogels nam met 3 treffers op rij weer het iniatief waardoor de groenhemden opnieuw in de achtervolging moesten. Nadat Peter Visscher in de ploeg kwam voor de niet fitte Nolan den Boer ( de gehele week ziek geweest) werd het zelfs nog 9-5, maar in de slotfase van de 1e helft kwam Vriendenschaar door Bert Verspuij ( vrije bal) , Christian Brouwer ( strafworp) en Peter Visscher ( afstandschot) terug naar 9-8 , wat een ruststand met perspectief betekende.

De aanwijzigingen van trainer Menno Kop in de rust leverde in de 2e helft een ander beeld op: Een beter en effectiever spelend Vriendenschaar tegenover de inzet van het kwalitatief mindere IJsselvogels dat steeds meer fouten ging maken. Vriendenschaar kwam al snel langszij en voorbij IJsselvogels , maar zag Milou van Dijk na 10 minuten licht geblesseerd uitvallen ( zij werd vervangen door de debuterende Julia v.d.Aa). De Hardinxvelders liepen verder uit naar 10-16, waarbij Peter Visscher zijn waarde voor de ploeg onderstreepte met een technisch moeilijke doorloopbal schitterend af te ronden. Na die 10-16 voorsprong bracht IJsselvogels  de geroutineerde pinchhitter Dirk Rijneveld in de ploeg die meteen 2 maal raakschoot, maar in het vervolg goed aan banden werd gelegd door Jorrit Muilwijk, die onmiddellijk antwoordde met een raak schot, waardoor zijn ploeg de laatste 10 minuten inging met een  voldoende lijkende 12-17 voorsprong.

IJsselvogels zette echter nog één keer aan en gaf zich nog niet gewonnen, met 4 doelpunten op rij kwam het enkele minuten voor tijd nog terug naar 16-17.  Het was weer Jorrit Muilwijk die met een raak schot de voorsprong  vergrootte, waarna het duo Muilwijk en Brouwer in de laatste minuten voor de 16-20  overwinning voor Vriendenschaar zorgden.

Koploper Swift uit Middelburg maakte geen fout en werd j.l. zaterdag kampioen in deze 1e klasse.  Voor Vriendenschaar ( nu 3e) bljift slechts de strijd om de 2e plaats over in de laatste competitiewedstrijd die ( na de voorjaarsvakantie) op 10 maart thuis gespeeld wordt met als tegenstander het reeds gedegradeerde Vitesse.