Vriendenschaar (H) 1
06-05-2017
16-20

Scheidsrechter:   Komduur, B
Ook in de lastige uitwedstrijd tegen runner-up KVS uit Scheveningen heeft Vriendenschaar laten zien dat het terecht uit de onderste regionen van de ranglijst opgeklommen is. De kleine kans die KVS nog had op het kampioenschap, werd door een prima spelend Vriendenschaar om zeep geholpen. Met 3 overwinningen uit de laatste 4 wedstrijden (alleen tegen de a.s. kampioen Tempo werd nipt verloren) heeft Vriendenschaar weer een goede stap gezet in de strijd tegen degradatie en staat nu boven de streep.

Met een prima spelende Caroline Blokland weer op de plaats van de nog steeds geblesseerde Linda Rieske gingen de groenhemden goed van start. Het 1e schot van Nolan den Boer was meteen raak, meteen gevolgd door een benutte strafworp van Jorrit Muilwijk, waardoor de thuisploeg direct al in de achtervolging moest. De scherpte ebde bij Vriendenschaar na die goede start echter even weg, er werden wat verdedigingsfouten gemaakt die door KVS goed werden afgestraft en 10 minuten later stond het 5-2 voor de thuisclub. Na een time-out van trainer Menno Kop was Vriendenschaar weer bij de les en haakte het met 3 treffers op rij weer aan. Na die 5-5 stand ging het CABholland-team het iniatief in de wedstrijd nemen. Er werd verdedigend veel druk gezet en aanvallend werden de combinaties steeds dreigender. Mede dankzij het vele schakelwerk van Celine van Meeteren in het aanvalsvak en Arjanne Verhoef in het andere vak kregen de schutters volop kansen.
Bert Verspuij en Christian Brouwer zorgden voor de voorsprong, waarna KVS nog één keer naast de Hardinxvelders kwam. In de slotfase van de 1e helft liep Vriendenschaar uit naar een ruststand van 7-10, waarbij de laatste doorloopbal van Jorrit Muilwijk in de laatste seconden een hele fraaie was.

Ook in de 2e helft bleef Vriendenschaar de betere ploeg. Binnen 5 minuten was de voorsprong vergroot naar 8-13, maar verzuimde het de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Een gemiste strafworp van Vriendenschaar gaf KVS de kans om in de wedstrijd te blijven. De Scheveningers kwamen binnen enkele minuten terug naar 12-13 en de automatiseringsploeg moest weer aan de bak.
Een nu wel benutte strafworp van Muilwijk bracht weer het vertrouwen terug en Vriendenschaar liep weer uit naar 13-16. Milou van Dijk stelde in de slotfase de overwinning veilig met 3 rake schoten binnen 5 minuten en bracht daarmee haar totaal op 6 doelpunten. Door een mooie treffer van Bert Verspuij en een strafworp aan KVS in de laatste seconde van de wedstrijd, werd de eindstand 16-20 en waren er weer 2 belangrijke punten behaald.

Omdat concurrenten Swift en Merwede gelijk speelden, blijft het spannend en komen er nog 3 belangrijke wedstrijden tegen de naaste degradatie concurrenten.
Eerst komt a.s. zaterdag rode lantaarn drager Tjoba op bezoek (die wedstrijd begint om 16 uur), daarna volgen nog Merwede thuis en Swift uit.