Vriendenschaar (H) A1
13-05-2017
10-16

Scheidsrechter:   Bijl, P.C.

Na het kampioenschap in de zaal pakte Vriendenschaar A1 afgelopen zaterdag ook de titel op het veld. De winst op Merwede A1 was voor Vriendenschaar voldoende om de nummer twee, Kinderdijk A1 op onderling resultaat achter zich te laten. Een geweldige prestatie van de B-On the move ploeg met nog twee competitieronden te gaan.

Vriendenschaar begon relaxt aan de kampioenswedstrijd gezien het feit dat er nog 2 punten gehaald moesten worden in 3 wedstrijden.
Misschien was dit de reden dat Merwede al snel een voorsprong wist te pakken van 2-0. Voor Vriendenschaar, dat duidelijk het betere spel had, bleek dat slechts een speldenprikje want veel verder dan dit wapenfeit kwam Merwede niet. Vriendenschaar kwam op stoom en stelde het eerste kwartier orde op zaken door de stand gelijk te trekken en een voorsprong te pakken. Die voorsprong werd vervolgens netjes vastgehouden en bij rust stond een keurige 4-6 op het scorebord. Coach Vincent Brand zette in de rust nog even de puntjes op de i, ook al was duidelijk dat ondanks het geringe verschil in de score Merwede de bezoekers uit Hardinxveld niet zouden kunnen stoppen. Na rust wist Vriendenschaar met goed verzorgde aanvallen, de voorsprong gestaag uit te bouwen. Spannend werd de wedstrijd geen moment maar door geweldige individuele acties, subliem samenspel en een niet aflatend enthousiasme van de ploeg van Vincent en Martin bleef het voor de vele Vriendenschaar supporters een genot om naar te kijken. Na 35 minuten stond er een eindstand van 10-16 op het scorebord en kon de champagne worden ontkurkt. KAMPIOENEN!

Vriendenschaar A1 schijft historie! Wat kunnen we trots zijn op deze groep en hun topcoach. Wat een kanjers, wat een dreamteam!