Tjoba 1
13-05-2017
20-19

Scheidsrechter:   Boer, M de

Na een wat moeizame start kwam Vriendenschaar sterker uit de dweilpauze dan de Zeeuwse opponent Tjoba. Hoewel de CAB holland formatie een ruime voorsprong afdwong in de tweede helft, werd het onnodig spannend. Met 20-19 winst op Tjoba en een verlies van direct concurrent Merwede, pakte Vriendenschaar belangrijke punten richting handhaving.

Ondanks Vriendenschaar de eerste aanval meteen benutte via Christian Brouwer, was het hekkensluiter Tjoba die de boventoon voerde. Via een snelle 1-1 werd het 2-3 en zelfs 2-5. Tjoba gaf zichtbaar niet gewonnen in deze competitie. Via Jorrit Muilwijk, Christian Brouwer en een slim balletje van Milou van Dijk werd het 5-6. En toen kwam de regen met bakken uit de hemel. Zo heftig dat de wedstrijd voor een klein half uur gestaakt werd vanwege een kunstgrasveld dat blank stond. Met de hulp van een paar bezems werd het veld opgeknapt en na 25 minuten begonnen beide ploegen aan een nieuwe warming up. Welke ploeg kwam het beste uit deze dweilpauze? Vriendenschaar was de fellere ploeg en kon de wedstrijd naar haar hand zetten. Met de resterende 10 minuten voor rust gingen de groenhemden met 11-9 naar de theepauze.

Ook deze 'rust' beviel Vriendenschaar prima, want binnen 10 minuten werd de voorsprong uitgebouwd naar 15-10. Celine van Meeteren maakte plaats voor Wendy Kraaijeveld, wat de eerste paar minuten een beetje aftasten was. Tjoba knokte zich terug tot 16-13, maar inmiddels ging de CAB holland-motor draaien en stoomden weg naar 19-13 voorsprong via Christian Brouwer en tweemaal Nolan den Boer. Een comfortabele voorsprong zou je zeggen, maar het venijn zat 'm in de staart. Opnieuw was het de ploeg uit 's-Heerhendrikskinderen die de achterstand niet onoverkomelijk vonden en knokten voor ieder doelpunt via 20-14 naar 20-16. De regen-staking bleek een aanslag voor beide ploegen; het energieke spel was er aanzienlijk uit in de laatste 10 minuten. Vriendenschaar kon de korf niet meer vinden, waardoor Tjoba het de laatste 5 minuten nog erg spannend wist maken tot ren einduitslag van 20-19.

Volgende week staat de kraker (thuis) tegen Merwede gepland in de strijd om handhaving. Vriendenschaar heeft winst nodig om zich veilig te spelen. Alle support is welkom in deze derby, dus zorg dat je om 16.00 uur aanwezig bent op de Sluisweg.

Scores: Christian Brouwer 6x, Nolan den Boer en Jorrit Muilwijk 5x, Milou van Dijk 2x en Bert Verspuij en Arjanne Verhoef 1x