VEO 1
21-11-2015
22-17

Scheidsrechter:   Rooij, G J de
Na het teleurstellende gelijkspel van vorige week, dat voelde als een nederlaag, begon Vriendenschaar heel scherp aan de thuiswedstrijd tegen VEO. Met gevarieerd aanvalsspel en een heel hoog schotpercentage was er binnen een kwartier een 10-3 voorsprong opgebouwd en die werd niet meer uit handen gegeven.

Met een uitstekende eerste helft liet het het CABholland-team zien wat het in huis heeft, Sebastiaan de Jong en Nolan den Boer schoten hun eerste schot door de korf, direct gevolgd door een raak schot van de na een blessure weer teruggekeerde Angela Korevaar. Ook na het tegendoelpunt van VEO, bleef Vriendenschaar in een hoog tempo de korf zoeken (en vinden). Verdedigend werd er weinig ruimte gegeven aan de vooral via de dames aanvallende gasten uit Voorburg. Mooie aanvalscombinaties werden in de eerste helft uitstekend afgerond, waarbij met name Milou van Dijk met scherp schoot (3 rake schoten uit 4 doelpogingen). Mede dankzij het onvermoeibare aansteunwerk van Arjanne Verhoef en Linda Rieske, werd tegenstander VEO in de eerste helft overklast en was de ruststand van 13-5 een terechte afspiegeling van de krachtsverhouding in het veld. In de laatste minuut van de eerste helft raakte Bert Verspuij na een botsing geblesseerd aan zijn kuit, waardoor Peter Visscher in de tweede helft hem moest komen vervangen.

In de tweede helft kon Vriendenschaar vooral verdedigend de scherpte niet meer opbrengen om VEO te declasseren. Met name de Voorburgse dames kregen iets meer ruimte en konden daardoor de achterstand beperkt houden. Het begin van de tweede helft was daar mede debet aan: de vier doepunten in de eerste minuut, waarbij alleen Christian Brouwer voor de thuisploeg raak schoot, betekende dat VEO de moed nog niet had opgegeven. Maar hoewel Vriendenschaar het verdedigend wat lastiger kreeg bleef het aanvallend goed spelen. Na tien minuten was de voorsprong weer vergroot naar 18-10. Tegenstander VEO bleef wel meescoren, maar kon het de thuisploeg niet echt lastig maken.

Na enkele fraaie aanvalsacties van Nolan den Boer raakte bij de stand van 19-11 zijn vakgenoot Sebastiaan de Jong geblesseerd aan zijn enkel. Hij werd vervangen door Jorrit Muilwijk die het laatste Vriendenschaar-doelpunt voor zijn rekening zou gaan nemen. Vriendenschaar werd in de slotfase wat gemakzuchtig waardoor VEO de achterstand wat draaglijker kon houden. De jonge Aroen Brouwer maakte in de slotfase nog zijn debuut in de hoofdmacht als vervanger van Nolan den Boer.

Eindstand werd 22-17, waardoor Vriendenschaar nu met vijf punten uit drie wedstrijden op de tweede plaats staat met een punt achterstand op het verrassend sterke Tilburg dat favoriet Swift versloeg. Komende zaterdag moet Vriendenschaar op bezoek bij Swift, de wedstrijd in de Middelburgse sporthal De Sprong begint om 19.50 uur.

De doelpunten werden gemaakt door Nolan den Boer 6 x, Milou van Dijk, Christian Brouwer en Sebastiaan de Jong ieder 4 x, Peter Visscher 2x en Angela Korevaar en Jorrit Muilwijk.