Nieuws

Blog 4 van de voorzitter

18 april 2018
www.vriendenschaar.nl

Sportieve gezelligheid op de Sluisweg

 

De afgelopen weken stonden bol van de activiteiten op ons complex met als hoofdbestanddeel korfbal! Maar ook daarnaast genoeg reuring, activiteit en gezelligheid. Met een zonnetje erbij is het goed vertoeven op ons sportcomplex.

 

De clash tussen de beide korfbalclubs in ons dorp liet zien dat korfbal leeft in Hardinxveld en ondanks dat het kwalitatief niet hoogstaand was, maakte de spanning en de sfeer veel goed. Met HKC als terechte winnaar, bleef het nog lang onrustig (lees gezellig) na de wedstrijd.

Het Rabo-Paastoernooi was, ondanks het mindere weer, erg goed bezocht. Een compliment aan de commissie, de deelnemende clubs en de scheidsrechters die dit mogelijk maakten.

 

De korfbalvrije zaterdag hebben we benut om ouderwets te ‘koppelschieten’. Er was veel animo en het is hartstikke leuk om te doen met elkaar; jong, oud, ouder, kind….alle combi’s waren aanwezig. Daarna konden de liefhebbers de finale volgen in de kantine of gewoon gezellig napraten buiten in het zonnetje. Het bleef lang druk en iedereen had een prima middag. Een mooie bijkomstigheid is dat de bar-omzet van die twee weekenden groot was en daar was de penningmeester erg blij mee.

 

Om dit mogelijk te maken heb je natuurlijk bar- en keukenbezetting nodig. Zulke dagen vragen veel inzet in de voorbereiding, maar ook bij het opruimen en schoonmaken. Gelukkig hebben we die mensen, maar de groep is te klein. Dat geldt ook voor de schoonmaak-club.

Wat mij opvalt is, als ik de ledenlijst bekijk, dat we veel vrijwilligers hebben, maar dat ook veel leden/ouders nog niet betrokken zijn. We hebben een groot potentieel wat nog niet ingezet wordt. Dat is jammer, want vele handen maken lichter werk en sommige vrijwilligers doen wel heel erg veel……. Dus, meld je aan of zeg ja, als iemand vraagt om te helpen. Als bestuur zullen we steviger inzetten op een bijdrage van meer mensen; niet vanuit verplichting maar vanuit motivatie om mee te doen en mee te helpen.

 

De kantine-herinrichting is vrijwel gereed. Ik wil Ita, Ria en Nathalie bedanken voor de creatieve bijdrage. Daarnaast natuurlijk de ‘doeners’ Dick, Mathijs, Johan en de accommodatie-commissie, die de ideeën hebben omgezet in resultaat. Een speciaal woord van dank aan onze accommodatie-directeur Bas….. vrijwel elke dag aanwezig om te zorgen dat alles op rolletjes verloopt.

Nu zorgen we met elkaar dat het mooi en netjes blijft. Ik ben blij dat iedereen dit vrijwel automatisch oppakt, met of zonder nieuwe regeltjes.

 

Nieuw voor mij was de organisatie van de Paasbest-loterij; een geoliede machine. De nieuwe opzet was succesvol en ik vond het geweldig om te zien dat vrijwel iedereen mee doet en gedisciplineerd af komt rekenen. Het liep op rolletjes. Helaas geen prijs, maar die zullen vast goed terecht komen.

 

De laatste tijd hoor je in het nieuws berichten over de AVG (algemene verordening gegevensbescherming). Dit heeft te maken met privacy, opslag van persoonlijke gegevens enzovoort. Als vereniging hebben we daar ook mee te maken; denk aan foto’s, ledenlijsten, wie mag wat inkijken. Geert heeft hier als accountant veel kennis van en is bezig met de voorbereidingen en implementatie. Hier hoor je binnenkort meer van.

 

Deze week hebben we ook de startnotitie ontvangen van de Gemeente (opgesteld door Synarchis) over privatisering sporthallen. We zullen dit in het bestuur bespreken en in overleg treden met de Gemeente. Er lijkt een lichte voorkeur te zijn voor een stichting met daarin beide sporthallen. De planning voor ‘t vervolg vind ik vrij optimistisch; een go/no go in mei. Inhoudelijk kan ik er nog weinig over zeggen, maar we zullen zeker ‘specialisten’ binnen de vereniging betrekken om dit op een goede manier te beoordelen en keuzes te maken die verantwoord en haalbaar zijn voor onze club.

 

De komende weken staan in het teken van veel wedstrijden in een onregelmatig ritme door de feestdagen. Laten we zorgen dat alles goed verloopt op het veld en rondom het veld. Tegenstanders en scheidsrechters moeten graag bij Vriendenschaar komen; we willen winnen, maar zijn altijd sportief, gastvrij en gezellig.

Als laatste en niet het minste; ons vlaggenschip heeft nog punten nodig dus jullie steun en aanwezigheid is noodzaak.

 

Vriendenschaar, dat zijn wij allemaal!

 

Wil Kuup 
www.vriendenschaar.nl
LET OP! Zaterdag 7 december trainen de kangoeroes om 9:00 i.p.v. 10 uur!
 
www.vriendenschaar.nl
Vrijdagavond 20 december wordt de Vriendenschaar kerstbingo georganiseerd! Van 19:00-20:30 voor C&D en vanaf 20:30 voor iedereen die… Meer >
 
www.vriendenschaar.nl

Trainen 5 december

02 december 2019
In verband met Sinterklaas wordt er op 5 december door de D-teams niet getraind. De overige teams trainen wel op de normale… Meer >
 
www.vriendenschaar.nl

Geslaagde eerste Keez-avond

29 november 2019
De 1e Keez-avond op 8 november was weer geslaagd. Het begon met de traktatie van Marian Eijkelenboom (de winnaar van de… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
02-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
27-09-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
02-09-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-06-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-02-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18-01-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-10-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-05-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
27-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-10-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-09-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-06-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-11-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven