Nieuws

Blog 6 van de voorzitter

19 juni 2018
www.vriendenschaar.nl

De vakantie komt eraan!

 

Na een lang seizoen heeft iedereen zin in luieren en genieten samen met familie en vrienden. Lekker rondreizen, fietsen, wandelen of relaxen op het strand of aan ‘t zwembad met een cocktailtje. Ik denk dat jullie er wel aan toe zijn.

Maar voor het zover is staan er nog wat zaken op de rol. Deze week worden de nieuwe teams bekend. Dit levert altijd discussies en emoties op en iedereen vindt er wat van. De TC heeft hier ontzettend veel tijd aan besteed de afgelopen weken. Dit is echt geen makkelijke taak en ze denken hier niet licht over. Was het maar zo eenvoudig dat we in elk team 5 om 5 gelijkwaardige spelers van dezelfde leeftijd konden indelen. Was het maar zo dat iedereen met vrienden en vriendinnen in een team kon staan. Was het maar zo dat elk team 2 trainers / coaches had…. Helaas hebben we die luxe niet en is het puzzelen om in augustus met alle teams te kunnen korfballen. En natuurlijk kunnen er fouten insluipen of zal achteraf blijken dat een speler zich anders ontwikkelt. Ik hoop van harte dat iedereen zich dat beseft, even nadenkt en het laat bezinken en niet direct gaat bellen of mailen naar de TC.
En mocht je denken…. ik wil en kan hierin een rol spelen, meld je dan bij het bestuur, want er zijn nog vacatures in de TC en in de begeleiding van de teams.

 

Afgelopen zaterdag was het een drukte van jewelste op ons complex. Veel kinderen en hun ouders hebben genoten van een TOP-toernooi, waar de kinderen zich geen moment verveeld hebben. De kantine draaide op volle toeren en veel vrijwilligers waren actief. Ontzettend leuk en gezellig was het. Compliment voor de organisatie!

 

De week daarvoor hebben we genoten van ons 1e team. Door velen is gehoor gegeven aan de oproep om hen te steunen. De sfeer, het weer, de accommodatie en de wedstrijd waren prima en we hebben genoten van de inzet en de gedrevenheid in het veld. Een compliment aan het hele team dat de handschoen heeft opgepakt en natuurlijk aan de begeleiding die hen op scherp heeft weten te zetten en de strategie heeft bepaald. Eind goed al goed heb ik vaak gehoord. Mooi dat Nolan op deze manier afscheid kon nemen.

 

Er gebeurt veel op en rond het veld. Heel veel is zichtbaar en daar genieten we van en daar spreken we over. Ondertussen gebeurt er ook veel op de achtergrond wat niet altijd zichtbaar is, maar niet minder waardevol. Denk hierbij aan de schoonmaak-dames (geen heren?) die ervoor zorgen dat we een schone kantine en keuken houden. Denk aan de sponsorcommissie die ervoor zorgt dat onze sport kunnen uitoefenen, want alleen met contributie redden we het niet. Denk aan de accommodatie-commissie die elke maandagmorgen aan het klussen is. Denk ook aan de kantinecommissie die ervoor zorgt dat we elke week kunnen drinken en eten in ons clubhuis. En niet te vergeten degenen die de website en nieuwsbrief verzorgen. Allemaal dingen die je normaal vindt en minder opvallen, maar ontzettend belangrijk voor onze club. Ook deze mensen verdienen onze waardering en complimenten!

 

Om het seizoen af te sluiten wordt er op 7 juli een leuk programma in elkaar gedraaid. Het idee is dat jong en oud, spelers, ouders en vrijwilligers zich kunnen vermaken rondom de kantine. Sportief, eten, drinken, spelletjes, optredens…. er komt zelfs een heuse cocktailbar. Dus geef je tijdig op (voor familie/vriendentoernooi en/of de BBQ), trek je Hawaï shirt aan en we maken er een gezellig feest van.

 

Ik wil jullie nog wijzen op enkele documenten die op de site staan onder ‘Vriendenschaar; bestuur/organisatie’ bij bestuur, technische zaken en vrijwilligerscommissie, die de moeite waard zijn. Omdat deze documenten wat lastig te vinden zijn, vind je hieronder de links:

- status van het jaarplan

- uitgangspunten technisch beleid

- uitgangspunten vrijwilligers
- taken van de diverse commissies

 


Met betrekking tot vrijwilligers wil ik jullie onderstaande meegeven:

 

Vriendenschaar en haar vrijwilligers

 

Net als andere verenigingen heeft onze club moeite om alle activiteiten en taken ingevuld te krijgen. Gelukkig hebben we betrokken leden, ouders en andere betrokkenen die met elkaar veel doen voor onze club. Maar helaas is dat nog niet voldoende.

In de statuten staat dat ieder lid verplicht is, naast het spelen van wedstrijden en trainen, tijd te besteden aan andere activiteiten. Dit is de formele regel, maar daar gaat het niet om natuurlijk. We willen graag dat iedereen die Vriendenschaar een warm hart toedraagt, voelt dat dit nodig is en bereid is om haar of zijn steentje bij te dragen. ‘Verplichten en dwang’ moet niet de motivatie zijn.

Daarom heeft het bestuur gekeken naar wat er allemaal te doen is en wie daarop ingezet kan worden, om het zo goed mogelijk te laten verlopen. We hebben een verdeling gemaakt van de ‘soorten’ vrijwilligers en de activiteiten die daarbij horen.

Dat betekent ook dat we elkaar hierop kunnen aanspreken. Als we dit niet doen, gaan we onze doelen niet bereiken. Ieder kind, ieder lid, iedere speler heeft het recht op training, begeleiding en een veilige, gezellige korfbal-omgeving met faciliteiten die er verzorgd uitzien. Daarvoor moet veel gebeuren en daar hebben we jullie allemaal bij nodig.

Nogmaals, we willen niet verplichten, maar met elkaar verbeteren. Dus, wij hopen op jullie medewerking om de uitgangspunten en spelregels te implementeren en vorm te geven.

 

Want……..Vriendenschaar, dat zij wij allemaal!

 

Heb je tips, ideeën, wil je graag meedoen en je inzetten voor onze club, laat het me weten.

 

 

Ik wens jullie allemaal alvast een heel fijne vakantie en ik hoop jullie nog te zien tijdens het Zomerfestijn op 7 juli a.s.!

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Wil Kuup

06-14644857

0184-618566

 

 


 
www.vriendenschaar.nl
Ook dit jaar zijn er weer 2 cursusavonden voor AED/Reanimatie gepland , waar alle gediplomeerden voor zijn uitgenodigd. De eerste… Meer >
 
www.vriendenschaar.nl
Aanstaande zaterdag speelt vriendenschaar A1 een topper tegen Maassluis A1! Een belangrijke wedstrijd in de strijd om het… Meer >
 
www.vriendenschaar.nl
Zaterdag 1 februari wordt het winterfestijn weer georganiseerd! Geef je snel op! Meer >
 
www.vriendenschaar.nl
Vrijwilliger van de maand is een initiatief om de vrijwilligers van Vriendenschaar in het zonnetje te zetten. Vriendenschaar zou niet… Meer >
 
 
 
 
 
05-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
02-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
27-09-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
02-09-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-06-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-02-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18-01-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-10-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-05-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
27-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-10-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-09-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-06-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-11-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven