Nieuws

Blog 4 van de voorzitter

06 november 2018
www.vriendenschaar.nl

Het eerste gedeelte zit erop…..

 

We gaan, na de zogenaamde herfst-competitie, weer de zaal in. Wat hebben we het getroffen met het weer. Vrijwel elke training en elke zaterdag was het heerlijk toeven rondom ons clubgebouw. Op alle niveaus werd er gestreden voor de punten met uiteindelijk veel kampioenen. Ons eerste team heeft het zwaar, zoals verwacht, maar kon mooi afsluiten met een verdiende overwinning tegen ons westerbuur, aangemoedigd door veel Vriendenschaarders. Het seizoen werd gezellig afgesloten met een drukbezocht Oktoberfest.

@Friday is deze maand nog buiten op het veld; veel kinderen genieten ervan en de avond met Arjen was ontzettend leuk en voor herhaling vatbaar. In de maanden december-februari gaan we door in de zaal, dus hou de agenda in de gaten.

 

Afgelopen vrijdag was de ledenvergadering. Voor velen iets minder spannend, maar formeel een belangrijk moment. Er is veel moois gebeurd afgelopen jaar (natuurlijk hadden we meer willen doen) en Geert kon mooie cijfers laten zien.

We merken in alle commissies en in het bestuur dat het steeds lastiger is om posities in te vullen, zeker als het een vaste taak is die elke week terug komt. Iedereen is druk met school, werk, gezin en andere verplichtingen. Incidentele taken of assisteren met een klus gaat prima, maar commitment voor een langere periode is lastig. Daarmee doe ik ook veel mensen tekort. Gelukkig hebben we ook een grote groep mensen die wekelijks en soms dagelijks met Vriendenschaar bezig is en daar ben ik blij mee en erg trots op. Tijdens zo’n vergadering zijn die leden/ouders er ook meestal en geef je aandacht aan mensen die al lang lid zijn (Izak, Theo, Wendy) of neem je afscheid van leden die heel veel gedaan hebben als bestuurslid (Geert en Wendy). N.a.v. de vacatures hebben we besloten om komend jaar te experimenteren met een 3-koppig (dagelijks) bestuur, waarbij Geert als interim-penningmeester actief blijft tot er een goede vervanger is. Daarnaast gaat een groep ‘wijze mannen’ samen met de TC aan de slag om processen/werkwijzen/communicatie te stroomlijnen en te adviseren over de inrichting, zodat het prettiger werken wordt voor betrokkenen.

Het jaarverslag en de notulen komen deze week op de site. Wil je meer weten, schiet ons aan, bel of mail even.

 

Als we de zaal ingaan is er weer genoeg om aandacht aan te geven. Trainingstijden, trainers, materiaal, zaalwacht, jurytafel, oefenwedstrijden, scheidsrechters, wedstrijdplanning…….het vraagt veel voorbereiding. Dan gaat er vast iets mis bij de start en dat vraagt van iedereen enige flexibiliteit. Nieuw is dat onze B1 met schotklok gaat spelen en dus ook in de Wielewaal te bewonderen zal zijn. Daardoor moet er ook wat geschoven worden met de wedstrijden, waardoor A1 een paar keer in West moet spelen en het 2e een aantal keer na het 1e i.p.v. ervoor. Het programma komt na deze week beschikbaar, dus kijk goed naar de planning en de taken die erbij horen.

Ik wil jullie vragen om na de training en de wedstrijden alles goed op te ruimen, zodat Bert en de beheerders dat niet hoeven te doen. Voor de scheidsrechters en coaches geldt; zorg dat wedstrijden op tijd beginnen, om uitloop te voorkomen. Dat is vervelend voor alle ploegen en een halfuur extra kost ons geld.

 

De komende weken staat er weer genoeg op het programma; oefenwedstrijden, ons Intro-zaaltoernooi met sponsorpresentatie op de 17e, Sinterklaasfeest op 30 november, @Friday, Keezen en een Christmas-party op 15 december. Hou de site, de nieuwsbrief en Facebook in de gaten voor meer informatie. Kombifit gaat gewoon door buiten (echte bikkels) en je bent welkom om een keer aan te sluiten op dinsdagavond om half 8. Onder leiding van William wordt er fanatiek gesport en is het ook erg gezellig.

 

Ik wens jullie allemaal een mooie zaalcompetitie toe en zie jullie graag in de Appelgaard en in de Wielewaal.
 

Hartelijke groet,

 

Wil Kuup

06-14644857

0184-618566 
www.vriendenschaar.nl
Woensdagavond 26 juni zal er een besluit genomen worden of as zaterdag het EF toernooi bij Vriendenschaar zal doorgaan. Dit ivm met de… Meer >
 
www.vriendenschaar.nl
Bekijk hier het programmaboekje voor het EF toernooi op zaterdag 29 juni.  Let ook even goed op de indeling voor bij de… Meer >
 
www.vriendenschaar.nl
Afgelopen weken heeft de TC gewerkt aan de voorlopige teamindeling. Meer >
 
www.vriendenschaar.nl
Willen alle ploegen op een van de trainingsavonden hun kledingtas inleveren in de kantine? Meer >
 
 
17-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
02-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
27-09-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
02-09-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-06-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-02-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18-01-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-10-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-05-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
27-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-10-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-09-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-06-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-11-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven