Nieuws

Blog 5 van de voorzitter

13 december 2018
www.vriendenschaar.nl

Einde 2018 in zicht!

 

Het jaar zit er bijna op. Aanstaande zaterdag is de laatste thuis-ronde. We sluiten af met de topper van het 1e tegen Merwede. Hoe mooi zou het zijn als we dan ongeslagen bovenaan staan!

 

Zaterdag 12 januari gaan we weer verder met de competitie. (Let op: er zijn een paar wedstrijden op de 22 december en 5 januari). Het is voor het eerst dat er 3 vrije zaterdagen zijn rondom de kerstvakantie. Ook wel lekker om na ruim 4 maanden wedstrijden en trainen even wat anders te doen. Op de site staat wanneer er wel en niet getraind wordt in deze periode. Op 4 januari is er @Friday in de middag: Leuk en gezellig om weer met elkaar bezig te zijn na 2 weken luieren en teveel snoepen. Hou de agenda in de gaten, want eind januari zal het Winterfestijn weer op de rol staan.

 

We kunnen terugkijken op een succesvol en goed georganiseerd Intro Zaaltoernooi. De sponsorpresentatie van alle ploegen blijft een mooi onderdeel en het was fijn om zoveel sponsoren te kunnen ontvangen. Want….zonder sponsoring geen korfbal.

 

Op 30 november kwamen de Pieten op bezoek in de kantine. Eerst voor de Kangoeroes & F en later voor de E. Wat een spannend verhaal…..ze waren een collega-Piet verloren onderweg, kwamen op de trekker zonder rijbewijs, de verloren Piet werd gewond afgeleverd en toen kwam de Sint ook nog langs! Met een volle maag werden de kinderen weer opgehaald en daarna mochten de E’s in 2 teams tegen elkaar strijden (‘ik hou van Sinterklaas’) aangevoerd door Piet Jana en Sint Celine. Erg gezellig en tip-top georganiseerd door Dikkie en Lucie met hulp van velen.

 

De afgelopen twee zaterdagen hebben jeugdleden koffie, met eigengebakken koekjes, verzorgd in de Appelgaard. Hun doel was met de inzet van een microkrediet van 20 euro, zoveel mogelijk geld te verdienen voor Kika. En dat liep als een trein. Ik vind het ontzettend belangrijk om dit soort initiatieven te ondersteunen als vereniging. Het besef dat niet ieder kind kan sporten door ziekte en dat een ieder een bijdrage kan leveren, groot en klein, is erg belangrijk. Complimenten van heel veel bezoekers; m.n. het bedankje van een ouder die vertelde dat haar kind ook kanker heeft, maakte veel indruk en maakte ook tastbaar waar zij zich voor inzetten.

 

Met betrekking tot de accommodatie kan ik melden dat een tijdelijk klein veld, aangebracht op veld 1, wordt voorbereid door de gemeente. Het streven is om dit voor maart 2019 af te ronden. Daarnaast starten we met een werkgroep en met hulp van het KNKV met de voorbereidingen van vervanging van de velden en dus herinrichting van het gehele terrein in 2020. Het onderzoek naar her-locatie in West is door de gemeente opgestart door het aanstellen van een projectmanager.

 

Inmiddels loopt de competitie een aantal weken met wisselend succes. Sommige teams gaan erg goed en anderen hebben het lastig. Maar, ik zie iedereen fanatiek sporten met enthousiaste families op de tribune en daar gaat ‘t uiteindelijk om.

Rondom wedstrijden en trainingen moet er veel geregeld worden door veel mensen. Iedereen doet dat met veel inzet en betrokkenheid. Soms gaat er wat mis…..geen scheids, geen zaalwacht, spullen niet opgeruimd. Gelukkig wordt dit altijd weer opgelost. Toch vraag ik jullie nogmaals om goed te kijken waar je voor ingedeeld bent, op te ruimen wat je gebruikt hebt en zuinig te zijn op materiaal en sponsorkleding. Zaalwacht en scheidsrechters moeten opletten dat er op tijd begonnen wordt met de wedstrijd. Er is veel te veel onnodige uitloop; op tijd in-fluiten en 5 minuten rust aanhouden zal zeker helpen.

 

December is de maand van gezelligheid, cadeautjes, de kerstboodschap, veel versiersels en feestjes. Ik hoop dat jullie er allemaal van kunnen genieten. Helaas is het zo dat dit niet voor iedereen geldt. Het gemis van ouders, familie, vrienden is in deze periode vaak groot en sommige mensen hebben geen familie of vrienden met wie ze het kunnen delen. Ook kan niet iedereen het zich veroorloven om groots uit te pakken. Dus, geniet ervan, maar kijk ook even om je heen of je voor iemand iets kunt betekenen die het lastig heeft of alleen is.

 

A.s. zaterdag hoop ik jullie allemaal in de Wielewaal te zien bij ons 1e team met toeters en bellen en natuurlijk je Vriendenschaar-sjaal! Een 9e man-vrouw kunnen ze zeker gebruiken. Daarna kunnen we gezellig ontspannen in de kantine met een drankje en een muziekje. De kantine zal in kerstsfeer ingericht zijn, dus het is leuk als jullie ook een originele, foute, grappige kerst-outfit aantrekken.

 

Samen sporten, samen aanmoedigen, samen zorgen en samen feesten, want…..

Vriendenschaar, dat zijn wij allemaal!

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Wil Kuup

06-14644857

0184-618566 
www.vriendenschaar.nl
Ook dit jaar zijn er weer 2 cursusavonden voor AED/Reanimatie gepland , waar alle gediplomeerden voor zijn uitgenodigd. De eerste… Meer >
 
www.vriendenschaar.nl
Aanstaande zaterdag speelt vriendenschaar A1 een topper tegen Maassluis A1! Een belangrijke wedstrijd in de strijd om het… Meer >
 
www.vriendenschaar.nl
Zaterdag 1 februari wordt het winterfestijn weer georganiseerd! Geef je snel op! Meer >
 
www.vriendenschaar.nl
Vrijwilliger van de maand is een initiatief om de vrijwilligers van Vriendenschaar in het zonnetje te zetten. Vriendenschaar zou niet… Meer >
 
 
 
 
 
05-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
02-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
27-09-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
02-09-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-06-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-02-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18-01-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-10-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-05-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
27-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-10-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-09-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-06-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-11-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven