Nieuws

HKC winnaar Novafront veldtoernooi!

01 september 2019
www.vriendenschaar.nl
De verslagen van het Novafront toernooi zijn hier te lezen. Met HKC als duidelijke winnaar van het toernooi. 

Verslag dag 1:

Oranje Wit 2 – Vriendenschaar 2

Vriendenschaar 2 begon nog goed en nam direct een ruime voorsprong, die met de rust was teruggebracht naar 7-6. In de 2e helft zakte het team weg en werd het met name aanvallend ondermaats, met als gevolg een nederlaag met duidelijke cijfers .

Einduitslag 16 – 11


 

Oranje Wit 1 – Vriendenschaar 1

Bij het 1e team kreeg de jonge Marijn Bakema speeltijd ( hij begon in de basis), terwijl ook (de moeder geworden) Milou van Dijk weer van de partij was. Ook bij de 1e teams was het duidelijk nog zoeken naar wedstrijdritme, al werd het in de warmte nog wel een leuke gelijk opgaande wedstrijd . Het begin was nog moeizaam, om en om scorend was het na een kwartier pas 3-3 en kwam de rust met een kleine achterstand va 7-6 voor het CABholland-team. Trainer Jorrith Eekelmans wisselde regelmatig om e.e.a. uit te proberen. In de 2e helft leek Vriendenschaar de wedstrijd naar zich toe te trekken en nam het steeds een voorspong, maar in de slotfase was het de ploeg uit Dordrecht die langszij kwam en met een 14-13 en 15-14 voorsprong dicht bij de overwinning kwam. Het werd net voor tijd echter 15-15 door een slim balletje onder de korf van Christian Brouwer die met zijn 4e korfpunt topscorer werd.

Einduitslag 15 – 15

 

 

HKC 2 – Kinderdijk 2
40 minuten lang een gelijk opgaande wedstrijd tussen de 2 reserveteams uit Alblasserdam en Boven-Hardinxveld. HKC nam steeds het initiatief in de scores maar kon niet verder loskomen dan 2 tot 3 doelpunten verschil. Aan de kant van Kinderdijk viel de makkelijk scorende Simone Hoek op met haar power en doelpunten. Na 40 minuten spelen wisselde HKC-coach Ronald Tundelder bijna zijn gehele team. De laatste 20 minuten bleek het “nieuwe” HKC 2 een maatje te groot en liep weg van Kinderdijk.

Einduitslag 26-16
 

 

HKC 1 – Kinderdijk 1
Het achttal van HKC welke het laatste deel van de wedstrijd tussen de tweede teams in actie kwamen begonnen ook in de wedstrijd tussen HKC 1 en Kinderdijk 1. De ploeg in het blauw-geel nam in de eerste minuten het voortouw en kwam met 1-4 voor. HKC antwoorde snel en wist zelf een voorsprong te nemen. HKC bleef hierna het initiatief houden in de wedstrijd maar wist Kinderdijk nooit achter zich te laten. Ook niet nadat na 20 minuten spelen coaches Spek en Kuipers ook hun startende team volledig wisselden, zodat de laatste 8 HKC spelers die vandaag nog niet in actie waren gekomen aan hun 40 minuten speeltijd begonnen. Kinderdijk kon niet dichterbij komen, maar HKC wist ook niet weg te lopen. Een einduitslag van 3 doelpunten verschil als logisch gevolg.

Einduitslag 21-18


Foto's van Martin te Rooij bekijk je hier!

 


Verslag dag 2:
 

Vriendenschaar 2 - Kinderdijk 2
De tweede dag van het Novafront korfbaltoernooi vond plaats op een warme dinsdagavond aan de Sluisweg in Beneden-Hardinxveld. Om 19:00 uur startte de wedstrijd tussen Vriendenschaar 2 en Kinderdijk 2.
Vriendenschaar nam snel een voorsprong van 4-1 en kon dit de gehele eerste helft vasthouden. Na de rust (stand 10-5) kon Vriendenschaar het gat nog vergroten tot 12-6, maar daarna keerde het tij. Kinderdijk nam het initiatief en kwam netjes terug tot een stand van 13-12. Het lukte de ploeg uit Alblasserdam vervolgens niet om langszij te komen en waren het de groenhemden die de wedstrijd beslisten.

Einduitslag 16-12

Vriendenschaar 1 - Kinderdijk 1
De avond was gevallen toen de eerste teams van Vriendenschaar en Kinderdijk het tegen elkaar op gingen nemen.
De teams waren aan elkaar gewaagd. Het lukte Vriendenschaar om een kleine voorsprong te nemen van 5-3, maar Kinderdijk haakte snel weer aan. Ruststand 11-11. Na de pauze was het Kinderdijk die de score opende, maar Vriendenschaar reageerde meteen, het ging gelijk op. Vriendenschaar leek vervolgens toch aan het langste eind te trekken 17-14, maar Kinderdijk knokte zich terug tot 18-18, waarna de teams om en om bleven scoren.

Einduitslag 22-22


Verslag dag 3:
 

HKC 2 – Oranje Wit 2

In het eerste gedeelte van de wedstrijd nam HKC een ruime voorsprong, maar deze werd gaandeweg de eerste helft door de Dordtenaren verkleind. In een wedstrijd waarin HKC weer veelvuldig wisselde behielden de Hardinxvelders het initiatief en waren de verdedigingen de respectievelijke aanvallen redelijk de baas. Dit mondde uit in een lage score, maar de punten bleven door een 13-10 zege wel in Boven-Hardinxveld.
Einduitslag 13-10

 

HKC 1 – Oranje Wit 1

HKC nam al in de eerste minuten van dit duel een 2-0 voorsprong, maar Oranje Wit wist in eerste instantie goed aan te haken en bleef lange tijd in het spoor van de BMN De Klerkploeg. Bij HKC kregen weer vele selectiespelers speelminuten, waardoor het soms zoeken was, maar er af en toe ook mooie staaltjes korfbal te zien waren. Oranje Wit verweerde zich knap, zeker gezien de aderlating die zij na afgelopen seizoen hebben moeten ondergaan. Zij konden echter niet voorkomen dat HKC na een 10-7 ruststand met overtuigende 21-13 cijfers de winst greep, waarmee de HKC teams nog zonder puntverlies zijn in het Novafronttoernooi.

Einduitslag 21-13

Verslag slotdag Novafront veldtoernooi:
 

HKC wint Novafront veldtoernooi

 

Op de laatste wedstrijddag van het gezamenlijk georganiseerde Novafront veldtoernooi, speelden de 1e en 2e teams van Oranje Wit, Kinderdijk, Vriendenschaar en HKC tegen elkaar.

Op het goed bezochte Vriendenschaarveld aan de Sluisweg speelden de teams hun laatste onderlinge duels uit op een wederom zeer warme dag.

 

Oranje Wit 2 – Kinderdijk 2

De 1e wedstrijd van de dag startte om 13.30 uur en het was een gelijk opgaande strijd die in een ruststand resulteerde van 8-7. De 2e helft bracht daar weinig verandering in en beide teams bleven om en om scoren. Met nog een kleine 6 minuten spelen werd de laatste drinkpauze ingelast die Oranje Wit spelers goed heeft gedaan om de minieme voorsprong nog met 2 doelpunten verder uit te breiden.

Einduitslag 16-13

 

Vriendenschaar 2 – HKC 2

Daarna kwamen de reserveteams van Vriendenschaar en HKC op het warme veld voor hun onderlinge duel, waarin de groenhemden goed partij gaven tegen het sterke Boven-Hardinxveldse team. Ook hier was de 1e helft een gelijk opgaande strijd wat resulteerde in een ruststand van 9-10. In de 2e helft schoot HKC meer met scherp wat tot een 3 punten voorsprong leidde. Vriendenschaar knokte zich nog terug in de wedstrijd maar kon de 2e aanvalsgolf niet afslaan.

Einduitslag 16-19

 

Oranje Wit 1 – Kinderdijk 1

In de 3e wedstrijd tussen Oranje Wit 1 en Kinderdijk 1 , die beide van HKC hadden verloren en gelijk hadden gespeeld tegen Vriendenschaar , was Kinderdijk deze wedstrijd duidelijk de betere ploeg. Oranje Wit, die (in vergelijk met het vorig seizoen) met een grotendeels vernieuwde ploeg start, werd in de beginfase weggespeeld door het felle jonge Kinderdijk dat na enkele moeizame jaren de weg omhoog weer heeft gevonden. Na een kwartier hadden de blauwgelen al een 0-6 voorsprong genomen, die tot de rust ( 4-9) werd geconsolideerd. In de 2e helft vergrootten de Kinderdijkers (met gemakkelijk scorende dames) de voorsprong om uiteindelijk met 14-21 de overwinning te behalen.

Einduitslag 14-21

 

Vriendenschaar 1 – HKC 1

De laatste wedstrijd was de plaatselijke derby tussen Vriendenschaar en HKC. Bij Vriendenschaar is het 1e team nagenoeg hetzelfde als vorig seizoen, alleen Arjanne Ambachtsheer zal door een handblessure dit veldseizoen waarschijnlijk niet meer in actie kan komen. Haar plaats wordt ingenomen door de moeder geworden Milou van Dijk. Met de jonge Papendrechter Marijn Bakema en de terugkeer van de geroutineerde rebounder Peter Visser moet trainer Jorrith Ekelmans het gemis van de gestopte Bert Verspuij gaan opvangen.

HKC heeft door de komst van een zevental nieuwe spelers/sters (onder wie de teruggekeerde Boven-Hardinxvelders Nhadie en Danny den Dunnen en Mark Klop) een flinke kwaliteitsinjectie gekregen en dat was in de wedstrijd duidelijk zichtbaar. Vooral in de 1e helft was Vriendenschaar niet opgewassen tegen de gemakkelijk scorende Boven-Hardinxvelders, die na de 2-2 na 5 minuten direct een voorsprong namen die 10 minuten later was uitgebouwd naar 2-7. Met mooie acties en goed spel liep het Novafront-team uit naar een ruststand van 5-13. De 2e helft gaf een ander beeld, Vriendenschaar wierp het schroom van zich af en ging wat meer vrijuit spelen. Met de weer gedreven spelende routinier Christa van Hunnik voorop, ging het CABholland team beter spelen en werd de korf gemakkelijker gevonden. Ook de goed ingevallen Marijn Bakema schoot met scherp, waardoor Vriendenschaar de achterstand wist te verkleinen. HKC kwam echter niet meer in gevaar en speelde de wedstrijd geroutineerd uit. Met zijn 4e korfpunt schoot nieuwkomer Job Pauw HKC in de laatste minuut naar de overwinning.

Einduitslag 17-22

 

 

Met de 3 overwinningen van zowel het 1e als 2e team werd HKC de meer dan terechte winnaar van dit 1e Novafront veldkorfbaltoernooi, waarin alle teams zich hebben kunnen voorbereiden op de komende veldcompetitie.

Die begint a.s. zaterdag om 16 uur met een uitwedstrijd voor HKC in Overgangsklasse B bij Tweemaal Zes in Maartensdijk, terwijl Vriendenschaar in Overgangsklasse C het sterke Unitas/Perspectief ontvangt. Die wedstrijd op het veld aan de Sluisweg begint ook om 16 uur.

 

 

 

Vrijwilligers bedankt

Al met al een zeer geslaagd toernooi dat met al het prachtige weer, geleid heeft tot een goede voorbereiding voor de komende veldcompetitie.

Namens de gezamenlijke toernooicommissies van HKC en Vriendenschaar, willen we de sponsoren Novofront en Intro Personeel bedanken maar ook alle vrijwilligers zoals de scheidsrechters en alle andere mensen die achter de schermen druk bezig zijn geweest.

Met jullie hulp en inzet hebben we er een mooi veldtoernooi van gemaakt.

 

 

Eindstanden:

 

 

www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl

www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl

www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl
www.vriendenschaar.nl

 
www.vriendenschaar.nl
Het bestuur is blij te kunnen melden dat de vacature bestuurslid TC is ingevuld is door Corne van Loon. Corne is reeds lang betrokken… Meer >
 
www.vriendenschaar.nl

Maatregelen Corona virus

12 maart 2020
Hierbij willen wij jullie graag een update geven over de huidige situatie m.b.t. het Corona virus. Zojuist heeft het KNKV besloten om… Meer >
 
www.vriendenschaar.nl

Keez-competitie

12 maart 2020
Op 21 februari hebben op de 4e Keez-avond van dit seizoen 24 enthousiastelingen weer een leuke Keez-avond gehad, waar naast bijpraten… Meer >
 
www.vriendenschaar.nl
Op paasmaandag, 13 april 2020, gaan we weer het paastoernooi organiseren bij Vriendenschaar! Dit toernooi wordt jaarlijks… Meer >
 
 
 
 
 
09-03-2020 Meer >
 
 
04-03-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
09-02-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
02-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
27-09-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
02-09-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-06-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-02-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18-01-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-10-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-05-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
27-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-10-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-09-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-06-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-11-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven