Nieuws

Blog van de voorzitter

05 januari 2020
www.vriendenschaar.nl


2020 is begonnen!

 

Allereerst wil ik namens het hele bestuur iedereen het beste wensen voor 2020. Ik hoop dat jullie, samen met familie en vrienden, een fijne decembermaand hebben gehad. “Blij dat alles weer normaal is na al die drukke dagen”, hoor je mensen zeggen. Maar wat is normaal? Normaal werken en naar school, normaal in de file en vertraging in het OV, normaal gezond, normaal samenzijn met je familie? Dat is niet iedereen gegeven….voor sommige mensen is 2019 een minder jaar geweest door fysieke, psychische of andere problemen of door een groot verlies. Vooral die mensen wens ik een beter jaar toe.

 

Normaal is ook dat we weer gaan korfballen na twee korfbalvrije weken. Dat betekent ook dat we weer iedereen nodig hebben om alle klussen die daarbij horen te kunnen doen. Dat lijkt ook niet meer normaal te zijn; dat iedereen een steentje bijdraagt. Het voelt altijd wat ongemakkelijk om dit te zeggen, omdat ik het gevoel heb dat ik daarmee mensen tekort doe, die altijd voor de club in touw zijn.

Maar het is wel een speerpunt voor 2020 om meer mensen te betrekken en de lasten eerlijker te verdelen over meer mensen. Te vaak hoor je ‘ik heb geen tijd’ …. punt. Ik zeg altijd maar, tijd maak je en het zijn keuzes hoe je die tijd verdeelt. Aan de andere kant moeten wij als bestuur ook een manier vinden om de (nieuwe) ouders beter en eerder te betrekken. Bij andere sportclubs zijn ‘verplichtingen’ heel normaal, dus ook voor die optie moeten we onze ogen niet sluiten.

 

In november en december hebben we twee leuke evenementen gehad in onze kantine; de Pieten kwamen op bezoek en dat was weer een leuk feestje voor de jongste leden van onze vereniging. Een nieuwe activiteit was de Kerst-bingo. Dankzij de grote opkomst kijken we terug op een zeer gezellige avond. Zet vast in de agenda: 1 februari: Het Winterfestijn! Een leuke activiteit voor iedereen; jong en oud. Alle activiteiten kun je ook in de kalender op de site vinden.

 

Inmiddels is er weer overleg geweest met de ambtenaren en de wethouder inzake de velden. Helaas is er in het gemeentehuis vertraging opgetreden met het onderzoek West en kostenberekening Sluisweg. De uitkomsten van de keuring door de gemeente en door het KNKV zijn niet in overeenstemming. Zij gaan in overleg om tot een definitief kwaliteitsoordeel komen. Er zijn concrete afspraken gemaakt over het vervolg, maar dat betekent wel dat een eventuele herinrichting van de Sluisweg gepland wordt voor volgend jaar en in dit jaar alleen herstelwerkzaamheden. Het onderzoek Appelgaard moet door capaciteitsproblemen nog opgestart worden; dat zou binnenkort moeten beginnen. We houden dus twee-sporen, waarbij de laatste ingewikkeld is en minder kansrijk.

 

Zaterdag a.s. om 17.55 uur is de eerstvolgende thuiswedstrijd voor ons vlaggenschip en dat is gelijk een belangrijke. Bij de vorige thuiswedstrijden hebben we veel supporters gemist, de sporthal was nog lang niet vol! De komende twee thuiswedstrijden worden de kinderen van E & F teams uitgedaagd in de rust, dus kom allemaal, neem je ouders mee en laten we er weer een mooi groen/zwart sportfeest van maken in de Wielewaal. Hou FB en Instagram in de gaten.

 

Ik zie jullie graag zaterdag 11 januari in de sporthal!

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Wil Kuup

06-14644857

  
www.vriendenschaar.nl
Ook dit jaar zijn er weer 2 cursusavonden voor AED/Reanimatie gepland , waar alle gediplomeerden voor zijn uitgenodigd. De eerste… Meer >
 
www.vriendenschaar.nl
Aanstaande zaterdag speelt vriendenschaar A1 een topper tegen Maassluis A1! Een belangrijke wedstrijd in de strijd om het… Meer >
 
www.vriendenschaar.nl
Zaterdag 1 februari wordt het winterfestijn weer georganiseerd! Geef je snel op! Meer >
 
www.vriendenschaar.nl
Vrijwilliger van de maand is een initiatief om de vrijwilligers van Vriendenschaar in het zonnetje te zetten. Vriendenschaar zou niet… Meer >
 
 
 
 
05-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
02-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
27-09-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
02-09-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-06-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-02-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18-01-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-10-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-05-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
27-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-10-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-09-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-06-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-11-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven