Vriendenschaar komt tekort tegen Fortis

Fortis 1
Vriendenschaar (H) 1
13-01-2018
26-20

Scheidsrechter:   Sparreboom, M

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Fortis op het programma, wat gezien werd als een lastige uitwedstrijd. Vriendenschaar reisde echter met vertrouwen af richting Zeeland, na de prima bekerwedstrijd tegen KCC.

Maar de lastige horde kon niet worden genomen. Fortis had zich prima voorbereid en bestreed de CAB holland-ploeg met een combi van achter-verdedigen, een strakke defense en de nodige ‘oorlog’ in de korfzone, waar men er alles aan deed om de afvang te ontregelen. Vriendenschaar had het moeilijk om hierop een goed antwoord te vinden en de spitsen konden niet makkelijk in stelling worden gebracht.

Helaas viel Nolan den Boer ook in het begin van de wedstrijd uit en nam plaats op de bank naast de geblesseerde dames Linda Rieske en Milou van Dijk. Ondanks die tegenslag bleef Vriendenschaar met de nodige moeite in de wedstrijd en had zelfs een kleine marge van 11-12 met de rust. Vijf minuten na rust stond er nog een voorsprong van 12-14 op het scorebord, maar daarna trok Fortis het initiatief definitief naar zich toe.

Coach Patrick Bezemer probeerde door verschillende wissels het tij te keren, maar dat had nauwelijks effect. Fortis rook bloed, gaf verdedigend nog meer gas, maakte gebruik van de onduidelijkheid die door alle wisselingen was ontstaan en bouwde de voorsprong uit naar de eindstand van 26-20. Opvallend is dat twee dames van Fortis de helft van de productie voor hun rekening namen. Vriendenschaar zal zeer ontevreden terugkijken op een wedstrijd, waarin de ploeg het met name fysiek aflegde tegen een veel strijdlustiger Fortis en geen goed antwoord had op hun tactiek.


Voor qankomende zaterdag staat de wedstrijd tegen koploper VEO op het affiche. Een wedstrijd van aanhaken of definitief afhaken in deze poule.

Scores: Jorrit 6, Bert 5, Arjanne 3, Christian 2, Sander, Julian, Wendy en Nolan 1

180113 Fortis 2 - Vriendenschaar 2

180113 Fortis 1 - Vriendenschaar 1

 

Verslagen

Terug naar boven