Streep door kampioenaspiraties van Vriendenschaar

Vriendenschaar (H) 1
VEO 1
20-01-2018
17-21

Scheidsrechter:   Terlouw, M.

In een goed gevulde sporthal De Wielewaal is het Vriendenschaar j.l. zaterdag niet gelukt om koploper VEO de punten afhandig te maken. Door de nederlaag is de achterstand op de koploper daardoor gegroeid naar 5 punten en zal ook dit zaalseizoen het kampioenschap voor de CABholland ploeg onbereikbaar blijven. Die strijd zal gaan tussen VEO en het 2 punten minder hebbende Fortis, dat aan Vriendenschaar vorige week de eerste tik uitdeelde.

Het gemis van 3  geblesseerde basisspelers was teveel om het VEO echt moeilijk te maken, al is Vriendenschaar zeker niet kansloos geweest. Maar met name  de veel scorende Voorburgse  dames zorgden er echter voor dat Vriendenschaar niet onder de druk kon uitkomen  en hadden met 13 doelpunten een belangrijk  aandeel in de overwinning.

Bij Vriendenschaar stond Angela Korevaar  voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis, en speelde Sander de Wit voor de vorige week geblesseerd geraakte Nolan den Boer.

 

VEO startte scherp, met 3 rake schoten in de eerste minuten maakte de ploeg duidelijk waarvoor ze naar Hardinxveld waren gekomen. Maar ook Vriendenschaar schoot vervolgens binnen enkele minuten 3 x raak en zo stond er na 5 minuten 3-3 op het scorebord en ging het talrijke publiek er eens goed voor zitten. VEO nam daarna weer een voorsprong , maar na 4-6 kwamen de groenhemden door 4 treffers binnen enkele minuten op een 8-6 voorsprong . Vriendenschaar speelde in die periode goed en geconcentreerd , maar miste daarna teveel kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. VEO profiteerde van die doelpuntloze periode van de thuisploeg en kwam met 5 doelpunten op rij net voor de rust op een voorsprong van 8 - 11 voordat Jorrit Muilwijk via een zelf verdiende strafworp weer tegen kon scoren. Ruststand werd 9 – 12.

Ook in de 2e helft bleef de automatiseringsploeg in de eerste 10 minuten de aansluiting houden. De geroutineerde Wendy Kraaijeveld kwam in de ploeg en zorgde met haar score voor hoop bij de Vriendenschaar aanhang door de achterstand weer terug te brengen naar 12 – 14. Maar daarna was het gedaan, VEO liep binnen enkele minuten uit naar 12 – 18 en besliste daarmee de wedstrijd. Trainer Patrick Bezemer probeerde met nog met enkele wissels het tij te keren, maar in de laatste 10 minuten controleerde VEO de wedstrijd en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Om en om scorend werd de eindstand van 17-21 bereikt en kwam er voor Vriendenschaar een einde aan het meedoen in de strijd om de titel.

Volgende week speelt Vriendenschaar de lastige uitwedstrijd tegen  Albatros, die wedstrijd in de Zwijndrechtse sporthal Develstein begint om 18 uur.

 

De doelpunten werden gemaakt door:

Jorrit Muilwijk 5 x , Christian Brouwer 4 x , Bert Verspuij 3 x ,

Sander de Wit, Angela Korevaar, Caroline Blokland, Celine van Meteren en Wendy Kraaijeveld ieder 1 x

180120 Vriendenschaar 2 - VEO 2

180120 Vriendenschaar 1 - VEO 1

 

Verslagen

Terug naar boven