Vriendenschaar in de problemen

Albatros 1
Vriendenschaar (H) 1
27-01-2018
25-19

Scheidsrechter:   Korteland, J.G.

Vriendenschaar in de problemen

 

In de uitwedstrijd tegen Albatros is het Vriendenschaar weer niet gelukt om de overwinning te behalen. De 3e nederlaag op rij betekent voor de Hardinxvelders dat ze in plaats van één van de kampioenskandidatente zijn,  nu degradatiekorfbal moeten gaan spelen. Door de verrassende  nederlagen van de koplopers , en de winst van de onderste ploegen staan alle ploegen weer dicht bij elkaar en is Vriendenschaar dicht bij de gevarenzone gekomen.

In een gelijkopgaande wedstrijd kwamen de Hardinxvelders in het laatste kwartier tekort tegen een goed spelend Albatros dat de doelpunten door alle spelers en speelsters gescoord zag worden.

 

Vriendenschaar , dat in dezelfde opstelling speelde als de voorgaande wedstrijd, was in de 1e helft de betere ploeg en kwam na de 2-0 achterstand in de eerste minuten, steeds op voorsprong.

Hoewel het 1e aanvalsvak vooral aanvallend moest zoeken naar de juiste aanvalspatronen, was het andere vak goed op dreef met de gemakkelijk scorende Bert Verspuij en een paar prima doelpunten van Arjanne Verhoef.

Na de 3-3 kwam het CABHolland-team steeds 2 doelpunten voor, maar verzuimde het om de voorsprong verder uit te bouwen.  Albatros  haakte steeds aan en kwam via 4-6,  6-8 en 7-9 in de slotfase van de 1e helft weer gelijk (10 -10). Toch wist Vriendenschaar in de slotseconden  voor de ruststand van 11-12 te zorgen.

 Ook in het 1e deel van de 2e helft bleef de strijd gelijk opgaan. Bert Verspuij scoorde meteen met zijn specialiteit de vrije bal ( 4 uit 4 in deze wedstrijd), maar Albatros  kwam ook na die 11-13 weer terug.

Bij de stand 14-14 kwam Wendy Kraaijeveld in de ploeg voor haar zus Angela, die de gehele week ziek was geweest en kracht te kort begon te komen.

Na 10 minuten was het 16-16 en begon Albatros het iniatief in de wedstrijd over te nemen.

In een periode dat Vriendenschaar nogal wat uit de korf draaiende ballen had, wist Albatros driemaal op rij te scoren en het verschil voor het eerst in deze wedstrijd op 3 te brengen.

 Christian Brouwer , die veel pech had met zijn schoten, zag eindelijk de bal door de korf vallen en zorgde weer voor hoop bij de Vriendenschaar supporters.

Maar door enkele verdedigingsfoutjes en een onterechte strafworp liep de thuisploeg uit naar 21-17.

Trainer Patrick Bezemer  bracht de topscorer van het 2e team Rob Visser nog in de ploeg die in de slotfase nog wel eenmaal scoorde, maar omdat Albatros  ook raak bleef schieten liep de achterstand in de slotfase op  naar 25-18. Christian Brouwer schoot in de laatste minuut de eindstand naar een geflatteerde 25-19, waarmee Vriendenschaar de 3e nederlaag op rij moest toestaan en Albatros tot op 2 punten zag naderen.

A.s. zaterdag speelt Vriendenschaar thuis in De Wielewaal tegen RWA, dat op gelijke hoogte staat.

Die belangrijke wedstrijd, waar de steun van het thuispubliek zeker kan helpen, begint om 17.45 uur.

 

De doelpunten werden gescoord door: Bert Verspuij 7 x , Jorriy Muilwijk 5 x , Arjanne Verhoef 3 x ,

Christian Brouwer 2 x , Sander de Wit en Rob Visser ieder 1 x.

180127 Albatros 2 - Vriendenschaar 2

180127 Albatros 1 - Vriendenschaar 1

 

Verslagen

Terug naar boven