Vriendenschaar verliest nipt in doelpuntrijke laatste zaalwedstrijd

Vriendenschaar (H) 1
Tjoba 1
10-03-2018
25-26

Scheidsrechter:   Smit, J.B.

Met de blessure van Christian Brouwer miste Vriendenschaar  de 4e basisspeler in de laatste zaalwedstrijd tegen Tjoba, waarvan het in de uitwedstrijd nog ruim had gewonnen. Nadat het 2e team via een gelijkspel  degradatie op het laatste moment had voorkomen,  maakten de hoogste teams van Vriendenschaar en Tjoba er een leuk korfbalduel van. Er werd veel gescoord in een gelijkopgaande wedstrijd waarbij de ploeg uit Zeeland in de laatste seconden van de wedstrijd de overwinning wist te behalen.( 25-26).
 

Deze wedstrijd stonden Julian Voorwinde, Ivo Nederveen, Caroline Blokland en Julia van der Aa in de basis voor de geblesseerden  en was er een hoofdrol voor Jorrit Muilwijk, de absolute uitblinker die met 12 doelpunten bijna de helft van de Vriendenschaar score verzorgde.  In het eerste deel  van de 1e helft nam de CABholland ploeg een ruime voorsprong, Arjanne Verhoef zorgde met de 4-3 voor de eerste voorsprong, die snel werd uitgebreid naar 8-4 halverwege de 1e helft.
 

De thuisploeg verzuimde echter de score verder uit te bouwen, door 7 rake treffers in evenzoveel minuten  wist Tjoba de wedstrijd te kantelen. Alleen Jorrit Muilwijk wist in deze fase nog te scoren, zodat er in de 20e minuut 9-11 op het scorebord verscheen.

Trainer Patrick Bezemer greep in, door enkele tactische wissels kwam Julian Voorwinde in de 1e aanval en kwam rebounder Rens van Houwelingen de met scherp schietende Muilwijk in het andere vak ondersteunen. De omzetting had succes want door rake schoten van beide spelers werd het in de 24e minuut 14-14. Hoewel  Tjoba wel weer een voorsprong nam, zorgden  Céline van Meeteren en Rens van Houwelingen in de laatste minuut voor een ruststand van 16-15.
 

Tjoba kwam scherp uit de kleedkamer ,  5 rake schoten in de eerste minuten tegenover een benutte strafworp van de thuisploeg, betekende na 4 minuten een 17-20 achterstand, die 5 minuten later al was vergroot naar 18-22.

Vriendenschaar knokte zich weer terug in de wedstrijd, door 2 mooie schoten van Celine van Meeteren en een schot en een strafworp van topscorer Muilwijk werd het na een kwartier  22-22 en volgde er een spannende slotfase.

De scherpte werd minder, beide teams misten strafworpen en om en om scorend werd het met nog 1 minuut te spelen 24-24. De geroutineerde Tjoba-speler Westmaas forceerde in die slotfase onder de korf een te makkelijk gegeven strafworp en  benutte die, waarmee de Zeeuwen de wedstrijd leken te beslissen. De geroutineerde Vriendenschaar aanvoerder Bert Verspuij schoot net voor tijd echter de gelijkmaker door de korf, waarna Tjoba nog één keer de bal kreeg in de aanval, en dat bleek voldoende te zijn.  Want in de laatste seconde schoot een Tjoba dame nog van ver raak , waardoor  haar ploeg met 25-26 de gelukkige winnaar werd van deze gelijkopgaande wedstrijd.
 

Vriendenschaar eindigt door deze nederlaag in de middenmoot van deze zaalcompetitie,  en kan zich gaan voorbereiden op de 2e helft van de zaalcompetitie waar het in de overgangsklasse speelt en het met  6 punten op de 5e plaats staat. De eerste wedstrijd is op 31 maart met de derby tegen plaatsgenoot HKC dat op de 2e plaats staat.

in de voorbereiding op die wedstrijd speelt Vriendenschaar op eigen veld  nog oefenwedstrijden tegen GKV (dinsdagavond 20 maart om 21 uur), tegen Fortis (zaterdag 24 maart om 16 uur) en tegen Merwede ( dinsdagvond 27 maart om 21 uur), waarbij de hoop er is dat de geblesseerden weer van de partij kunnen zijn.

 

De doelpunten weren gescoord door:

Jorrit Muilwijk 12 x , Bert Verspuij 4 x , Céline van Meeteren 3 x , Julian Voorwinde 2 x , Caroline Blokland, Arjanne Verhoef, Ivo Nederveen en Rens van Houwelingen ieder 1 x

180310 Vriendenschaar 1 - Tjoba 1

180310 Vriendenschaar 2 - Tjoba 2

 

Verslagen

Terug naar boven