Vriendenschaar pakt punt na inhaalrace

Vriendenschaar (H) 1
Amicitia 1
14-04-2018
16-16

Scheidsrechter:   Wolfgang, A.

In de strijd tegen degradatie kwam concurrent Amicitia naar de Sluisweg en  die heeft het de thuisploeg erg lastig gemaakt. In een wedstrijd met 2 verschillende helften wisten de Hardinxvelders zich na een 0-6 achterstand na 13 minuten terug te knokken in de wedstrijd , kwam er een spannende slotfase en was Vriendenschaar blij met het uiteindelijke gelijkspel, al had er ook wat meer in gezeten.

 

Vriendenschaar ( met Caroline Blokland op de plaats van Céline van Meeteren die met studiereis is) begon slecht. Het kreeg in de 1e helft geen vat op het spel van Amicitia, dat vooral via de dames scoorde  en met name de rebound veel beter verzorgde dan het CABholland-team. Het duurde een kwartier voordat aanvoerder Bert Verspuij het 1e Vriendenschaar doelpunt scoorde, nadat Amicitia dat al 6 keer had gedaan. Vakgenoot Christian Brouwer schoot daarna ook raak, maar weer 5 minuten later was het al 2-8. Met nog 10 minuten te spelen in de 1e helft en een stand van 3-9 greep trainer Patrick Bezemer in : hij bracht junior Julian Voorwinden in de ploeg voor de onzichtbare Nolan de Boer, waardoor in dat vak veel meer snelheid en dreiging kwam. De jeugdspeler kreeg direct een strafworp mee die door Jorrit Muilwijk werd verzilverd en die in de volgende aanval ook een ver schot door de korf liet ploffen. Nog een aanval verder schoot ook Verspuij raak en was Vriendenschaar terug in de wedstrijd. Net voor de rust werd de achterstand 6-10 , waardoor de groenhemden de 2e helft opnieuw in de achtervolging moesten.
 

Die 2e helft gaf een heel ander beeld, Vriendenschaar had verdedigend meer controle, waarbij Arjanne Verhoef en Christian Brouwer de veel scorende puntspeler/ster van Amicitia uitschakelden en met name Wendy Kraaijeveld en Milou van Dijk steeds meer rebounds wisten te winnen, waardoor de in de 1e helft veelvuldige 1-schots aanvallen waren verdwenen.

Hoewel Amicitia als eerste scoorde in de 2e helft pakte Vriendenschaar het iniatief. Twee rake schoten , een mooie doorloopbal van Caroline Blokland en 2 benutte strafworpen na goede acties van Jorrit Muilwijk zorgden na 13 minuten voor 11-11 op het scorebord en er leek meer in te zitten.

De thuisploeg verzuimde echter de wedstrijd naar zich toe te trekken. Omdat enkele kansen niet werden benut, terwijl dat bij de gasten uit Vriezenveen juist wel gebeurde, kwam Vriendenschaar weer op achterstand ( 11-14). Weer knokte de automatiseringsploeg zich terug, 2 rake schoten van Julian Voorwinde en een benutte strafworp van Brouwer brachten de stand 10 minuten voor tijd op 14-15 en  een spannende slotfase volgde. Het werd eerst nog wel 14-16 , maar rake schoten van Verspuij en Brouwer brachten de eindstand op 16-16 , waar beide ploegen tevreden mee konden zijn.

Omdat de mede degradatie-concurrent Antilopen van HKC won, staat Vriendenschaar in de strijd tegen degradatie nu samen met Amicitia op de één na laatste plaats.

Komende zaterdag staat om 15.30 uur de uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper De Meeuwen op het programma.

 

De doelpunten werden gescoord door:

Jorrit Muilwijk en Christian Brouwer  ieder 5x , Bert Verspuij 3 x, Julian Voorwinden 2 x en Caroline Blokland 1 x


Klik hier om het album te bekijken.
 

Verslagen

Terug naar boven