Vriendenschaar komt tekort tegen de koploper

De Meeuwen 1
Vriendenschaar (H) 1
21-04-2018
23-17

Scheidsrechter:   Ieperen, W van

Afgelopen zaterdag reisde Vriendenschaar af naar Putten, waar De Meeuwen de tegenstander was. Met Caroline Blokland op de plek van de afwezige Celine van Meeteren werd gehoopt op een stunt tegen de koploper die zonder puntverlies bovenaan staat in de Overgangsklasse C.

De wedstrijd begon wat stroef, waarbij beide teams moeite hadden het vizier op scherp te krijgen en het tempo niet hoog lag. Mede door de slechte afronding van De Meeuwen kon Vriendenschaar aanhaken en leidde zelfs halverwege de eerste helft met 3-5.

Echter, de koploper ging uit een ander vaatje tappen, zette meer druk en ook door onzorgvuldigheid aan Vriendenschaar-kant bogen zij de achterstand in snel tempo om naar een 7-5 voorsprong. Een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven.
 

De teams gingen rusten met een 10-6 stand op het scorebord. Na de pauze probeerde de CAB-holland-ploeg aan te haken, maar de rebound van De Meeuwen was lastig te bestrijden. Zowel aanvallend als verdedigend was de fysiek sterke ploeg de Vriendenschaarders de baas in de korfzone.

Nadat Nolan de Boer, die later geblesseerd uitviel, de 12-9 op het scorebord had geschoten, sloeg De Meeuwen toe en bouwde de voorsprong uit naar 7 doelpunten. Coach Patrick Bezemer hoopte dat wissels het tij zouden keren, maar dichterbij dan 5 doelpunten kwam Vriendenschaar niet meer. De Meeuwen liet zien dat ze niet voor niets aan kop gaat en speelde de wedstrijd rustig uit naar een eindstand van 23-17.
 

Door de andere uitslagen in de poule staat Vriendenschaar op de een na onderste plaats, waardoor het noodzakelijk is de laatste drie wedstrijden minimaal twee keer te winnen, om een beslissingswedstrijd te voorkomen. De eerstvolgende wedstrijd is op 12 mei aan de Sluisweg tegen de lantaarndrager KVZ.

De doelpunten werden gemaakt door Christian Brouwer 5x, Jorrit Muilwijk 4x, Bert Verspuij en Wendy Kraaijeveld 2x, Nolan den Boer, Julian Voorwinde, Milou van Dijk en Anne Timmer 1x.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1991964584403002.1073741886.1731590827107047&type=1&l=f9550a088d

 

Verslagen

Terug naar boven