Handhaving voor Vriendenschaar

ZKV (Za)
Vriendenschaar (H) 1
09-06-2018
17-22

In het zonovergoten Leusden stond Vriendenschaar voor de beslissingswedstrijd voor degradatie tegen ZKV uit Zaandam. In een aantrekkelijke wedstrijd, met name de tweede helft, wist de CAB holland formatie zich met 17-22 winst te handhaven in de overgangsklasse. 

 

Vriendenschaar eindigde in poule 1C op de zevende plaats. Voor ZKV gold in poule 1A hetzelfde. Op neutraal terrein (Antilopen, Leusden red.) moesten beide ploegen zaterdag de uitmaken wie zou degraderen. Een grote groep supporters stond zaterdag als de negende speler achter onze ploeg te genieten van de wedstrijd en de zon. Het was ook een bijzondere wedstrijd voor Jorrith Ekelmans, huidig coach van ZKV maar volgend jaar de nieuwe trainer van Vriendenschaar.  

 

De beslissingswedstrijd begon wat afwachtend, de spanning was zichtbaar aanwezig. ZKV nam het eerste initiatief door steeds op voorsprong te komen, het kon zelfs uitlopen naar 7-3. Door Nolan den Boer in te brengen en via doelpunten van Jorrit Muilwijk en Christian Brouwer kwam er meer leven in de ploeg en werd het 8-7. Vriendenschaar herpakte zich tien minuten voor rust en was de bovenliggende partij. Via de dames Milou Klijn en Wendy Kraaijeveld was de eerste voorsprong (8-9) een feit en kon het met een goed gevoel gaan rusten. 

 

Na rust haakte ZKV tot 11-11 continu aan, met doelpunten van Nolan den Boer en Bert Verspuij. Daarna was het tijd voor Vriendenschaar. De zes mannen, inclusief Julian Voorwinden en Peter Visscher, werden door coaches Gerard Streefkerk en Peter Kamsteeg strategisch ingezet. Met succes, want met de afscheid nemende Nolan den Boer als gangmaker vielen de doelpunten rijkelijk tot 13-19. De wedstrijd resteerde nog 10 minuten, maar zoals Vriendenschaar speelde leek de winst voor het grijpen. Een paar tegengoals van ZKV waren slechts voor de administratie, want de CAB holland-formatie scoorden gewoon mee tot 16-21. Aan het eind van de wedstrijd kwam Nolan den Boer voor het laatst in de ploeg en nam gepast afscheid van Vriendenschaar. Met een ver schot vanaf de middenlijn gingen de handen van het publiek niet alleen op elkaar voor de 17-22, maar ook voor de inzet die hij voor Vriendenschaar heeft getoond.

 

'Eind goed, al goed'! Helaas geen goed seizoen voor Vriendenschaar. Met handhaving in de overgangsklasse zijn de ogen vanaf heden gericht op volgend seizoen waarin bijna de gehele selectie doorgaat en we Jorrith Ekelmans verwelkomen als nieuwe hoofdtrainer. Een fijne zomer gewenst en tot september!


Doelpunten: Jorrit Muilwijk 7x, Nolan den Boer 6x, Bert Verspuij en Christian Brouwer 3x, Julian Voorwinden, Milou Klijn en Wendy Kraaijeveld

 

https://www.facebook.com/pg/wvanderpijl/photos/?tab=album&album_id=2013232922276168

 

Verslagen

Terug naar boven