HKC wint korfbalderby van Vriendenschaar

Vriendenschaar (H) 1
HKC (Ha) 1
22-09-2018
10-17

Scheidsrechter:   Groot, M S de

Ondanks het druilige weer was er toch veel publiek gekomen naar het korfbalveld aan de Sluisweg voor het  korfbalduel in de overgangsklasse tussen Vriendenschaar en HKC. Het werd een kwalitatief matige korfbalwedstrijd waarin Vriendenschaar het favoriete HKC in de 1e helft nog goed partij gaf, maar in de 2e helft moest toezien dat het reboundoverwicht van de Boven-Hardinxvelders goed werd benut om een beslissende voorsprong te nemen , die niet mee uit handen werd gegeven.
 

HKC miste in deze wedstrijd John den Dunnen en Annelies Kop (met vakantie), terwijl Elisa Roest (net terug van vakantie) op de bank begon. Stephan den Breejen speelde in zijn plaats zijn eerste wedstrijd in de basis. Vriendenschaar , dat in de vaste opstelling van de afgelopen weken speelde, probeerde in deze wedstrijd net als vorige week met lange aanvallen het tempo te bepalen en de druk bij HKC te leggen, maar kon in deze thuiswedstrijd het hoge schotpercentage van de vorige wedstrijd niet continueren. Er werden teveel kansen gemist en men had wat pech met uitdraaiende schoten, waardoor HKC de tijd kreeg om de wedstrijd in handen te gaan nemen.
 

Corné Troost opende voor HKC met een raak schot, dat door Julian Voorwinde enkele minute later op dezelfde wijze werd beantwoord. Na 10 minuten had Vriendenschaar een verrassende 3-1 voorsprong genomen door een raak schot van Christian Brouwer, die daarna onreglementair werd gestopt en vakgenoot Jorrit Muilwijk de strafworp zag benutten. Die voorsprong werd in dezelfde minuut nog verkleind door Lotte Scherstra en enkele minuten later werd het weer gelijk door een wat gemakkelijk gegeven strafworp te benutten. In deze fase van de wedstrijd gaven beide ploegen veel verdedigende druk en was het zoeken in de aanval naar de mogelijkheden. HKC nam door Tjeerd Gort ( een benutte strafworp en een goed schot vanachter de korf) een 3-5 voorsprong en zou die niet meer uit handen geven. Hoewel Bert Verspuij direct daarna (na een prima doorbraak van Julian Voorwinde) goed afrondde liep HKC door Rianne Swets en Ether de Groot uit naar 4-7 en net voor de rust naar 5-8. Bij HKC kwam net voor de rust Eliza Roest nog in de ploeg om de voorsprong nog te vergroten, maar dat had geen resultaat .

In de 2e helft gingen beide coaches de wisselmogelijkheden gebruiken. John Spek liet bij HKC Eliza Roest staan en wisselde veelvuldig Sanne Langendoen en Stephan den Breejen, terwijl Vriendenschaar-coach Jorrit Ekelmans aanvallend gebruik maakte van Daan Brouwer.
 

Weer was het Corné Troost  die als eerste raak schoot, maar nu kon Céline van Meteren direct antwoorden. Het Nova-front HKC team ging in het eerste deel van de 2e helft de overlengte bij de heren goed uitspelen, met 4 damesdoelpunten werd het surplus aan reboundkracht goed benut en was de wedstrijd halverwege de 2e helft beslist. Vriendenschaar sputterde nog wel tegen en gaf zich nog niet gewonnen, maar moest toezien hoe de achterstand steeds groter werd. Net als vorige week was het 1e schot van invaller Daan Brouwer raak en was er na die 9-12 nog even hoop bij de thuisploeg.

Maar HKC consolideerde in het laatste kwartier en gaf weinig kansen meer weg, terwijl er Rianne Swets, Sanne Langendoen (2x) en Corné Troost de voorsprong vergrootten. Alleen Bert Verspuij schoot nog raak, waarna Sanne Langendoen de eindstand naar 10-17 schoot.
 

Een ruime overwinning voor HKC , dat na de 2 verloren wedstrijden de weg naar de bovenste helft van de ranglijst kan gaan vervolgen, terwijl Vriendenschaar de strijd om de onderste plaatsen verrassend moet aangaan met het teleurstellende GKV dat voor de 3e keer op rij verloor.

A.s. zaterdag speelt Vriendenschaar uit om 15.30 uur tegen het sterke Nieuwerkerk dat na 3 overwinningen samen met Swift de ranglijst aanvoert. 

 

De doelpunten werden gemaakt door:

Voor Vriendenschaar: Bert Verspuij, Julian Voorwinde, Jorrit Muilwijk, Christian Brouwer allen 2x en Daan Brouwer en Celine van Meteren beide 1x

Voor HKC: Corne Troost 5 x , Rianne Swets en Sanne Langendoen 3x , Tjeerd Gort en Kelly de Bruin 2x Lotte Scherstra en Ether de Groot 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2101709336761859&type=1&l=4d7e87fb29

 

Verslagen

Terug naar boven