Belangrijke overwinning voor Vriendenschaar

Merwede/Multiplaat 1
Vriendenschaar (H) 1
27-10-2018
16-19

Scheidsrechter:   Boer, M de

Met de streekderby tegen het Sliedrechtse Merwede heeft Vriendenschaar de 1e helft van de veldcompetitie uitstekend afgesloten. De ploeg nam in deze 1e returnwedstrijd niet alleen revanche op de nederlaag in de openingswedstijd van dit seizoen, maar kwam door de prima overwinning met 5 punten op gelijke hoogte met haar tegenstander en laat daardoor op de ranglijst Valto ( 3 punten) en GKV ( 2 punten) achter zich.
 

Dat beide ploegen elkaar goed kennen, was vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk. Het werd een wedstrijd waarin Vriendenschaar zoals gebruikelijk vooral scoorde via de heren, terwijl Merwede veelal de scoringskwaliteit van de dames gebruikte. Vriendenschaar domineerde het grootste deel van de wedstrijd, waarin door beide teams met veel inzet werd gestreden en het jammer was dat scheidsrechter de Boer met teveel vreemde beslissingen een dissonant was in deze aantrekkelijke wedstrijd. Er stond in de beginfase veel spanning op de wedstrijd: het duurde ruim 7 minuten voordat het eerste korfpunt viel door een benutte vrije bal van  aanvoerder Bert Verspuij. Merwede scoorde onmiddeljk  op dezelfde wijze , maar dat zou ook de laatste keer zijn dat de ploegen gelijk staonden. Het CABholland-team nam binnen enkele minuten een 1-3 voorsprong, en zou die voorsprong niet meer uit handen geven. Via 3-4 liep Vriendenschaar uit naar 3-7, waarbij de laatste treffer ( na een rebound) uit handen van Julian Voorwinde het predicaat fraai verdiende. Merwede probeerde na een time-out en door een heren-wissel nog meer reboundkracht te krijgen, maar dat had vooralsnog geen resultaat.  Het werd na een mooie aanvalscombinatie 4-8 door de uitstekend spelende Celine van Meeteren, en in de slotfase van de 1e helft scoorde  Christian Brouwer de 10e Vriendenschaar-treffer met een slim balletje onder de korf , waarna in de laatste seconde de thuisploeg de ruststand naar 6-10 schoot.
 

Het begin van de 2e helft was voor de ploeg uit Sliedrecht, die dankzij 2 gemakkelijk verkregen strafworpen en een afstandstreffer binnen 3 minuten de achterstand verkleinde naar 9-10 en weer geloof in eigen kunnen etaleerde. Jorrit Muilwijk zorgde weer voor wat lucht bij de groenhemden, waarna trainer Jorrit Ekelmans ingreep.  De (kleinere) Julian Voorwinde werd gewisseld voor de (langere) Daan Brouwer , om de reboundkracht van Merwede te bestrijden. En na het inbrengen bij Merwede van de geroutineerde aanvalster Iris van Eyl, maakte bij Vriendenschaar de ervaren Krista van Hunnik haar come-back op de plaats van Caroline Blokland.
 

Vriendenschaar pakte de draad van de 1e helft weer op. Nadat Milou van Dijk voor 9-12 zorgde , werd de voorsprong halverwege de 2e helft vergroot naar 9-15 en leek de strijd beslist.  Merwede gaf echter niet op en kwam met 3 rake schoten binnen enkele minuten terug naar 12-15 en na een gemiste strafworp van Vriendenschaar door een wel benutte strafworp ook nog naar 13-15.

In de slotfase bleven de Hardinxvelders bij de les. Merwede kwam met name via de dames wel steeds tot scoren , maar de voorsprong werd door de automatiseringsploeg dan weer vergroot naar 3 korfpunten. Na de benutte vrije bal van Bert Muilwijk werd het 15-19 en was de verdiende overwinning veilig gesteld. De laatste treffer van Merwede zorgde voor de eindstand van 16-19 .

Na deze goede afsluiting van het veldseizoen gaan de korfballers zich voorbereiden op de zaalcompetitie die op 24 november begint.

 

De korfpunten werden gemaakt door:

Jorrit Muilwijk 6 x , Bert Verspuij 5 x , Julian Voorwinde 3 x , Celine van Meeteren 2 x , Milou van Dijk , Christian Brouwer en Daan Brouwer ieder 1 x

 

 


Klik hier om het album te bekijken.
 

Verslagen

Terug naar boven