Vriendenschaar (H) 1
23-03-2019
21-23

Scheidsrechter:   Meteren, N van

Na 4 jaar steeds “net niet” is Vriendenschaar kampioen geworden in de 1e klasse F en keert het ook in de zaal weer terug in de overgangsklasse. In een geweldige ambiance waarbij de ruim 180 meegereisde supporters ook verbaal wonnen van het Eindhovense thuispubliek, was Vriendenschaar in het rechtstreekse duel met concurrent Rust Roest duidelijk de sterkste, al moest het wel diep gaan om de taaie Brabanders te verslaan, die de achterstand in de 2e helft steeds weer wisten te verkleinen. Het CABholland team bleef echter steeds aan de goede kant van de score en kon na de 21-23 overwinning gaan feest vieren met de juichende supportersschare.

Vriendenschaar had weer een slow-start , de thuisploeg nam een 2-0 voorsprong maar door het eerste schot van Caroline Blokland en een mooie doorloopbal van Julian Voorwinden werd de stand weer gelijk getrokken en kwam de wedstrijd op gang. Het zou weer een strijd worden tussen de veel scorende dames van Rust Roest en het scherp schietende mannenkwartet van Vriendenschaar. In de beginfase bleef Rust Roest steeds een voorsprong nemen , die mede door 3 treffers van Daan Brouwer werd gelijkgetrokken naar 5-5 en 6-6. Halverwege de 1e helft namen de Hardinxvelders voor het eerst een voorsprong , die niet meer zou worden weggegeven, al bleef de achterverdedigende thuisploeg wel aanklampen. Door twee rake schoten van aanvoerder Christian Brouwer ( die een plaag zou worden voor zijn directe tegenstanders) werd het 6-8, waarna Rust Roest de achterstand steeds verkleinde naar één. Jorrit Muilwijk ( 2x) en de oudste Brouwer (3x) zorgden steeds weer voor het vergroten van de voorsprong, waaraan ook de gedreven routinier Krista van Hunnik mee deed. In de laatste minuut van de 1e helft benutte Julian Voorwinden koel een strafworp waardoor de ruststand 13-15 werd.

In de 2e helft ging Rust Roest nog extremer achterverdedigen, er kwam meer lengte in de ploeg waardoor met name het 2e aanvalsvak aanvallend moeizaam tot scoren kwam. Het 1e aanvalsvak kreeg mede door het sterke verdedigen van het andere vak, volop gelegenheid om met hun snelle aanvalsspel tot scoren te komen. De onvermoeibaar schakelende Céline van Meeteren en Arjanne Ambachtsheer , de uitstekende reboundende Daan Brouwer en de met scherp schietende topscorer Christian Brouwer zorgden er steeds voor dat de voorsprong werd vergroot naar 4 korfpunten. Trainer Jorrith Ekelmans bracht aanvallend steeds super-sub Bert Verspuij in de ploeg die met een belangrijk score halverwege de 2e helft voor 16-20 zorgde. Hoewel Rust Roest bleef meescoren kwam de overwinning in de slotfase niet meer in gevaar. Met nog 2 minuten te gaan was de voorsprong 19-23 en gingen de supporters zingend en juichend de laatste minuten begeleiden. Dat de thuisploeg nog tweemaal scoorde was slechts voor de statistieken van belang. Met 21-23 werd het begeerde kampioenschap behaald en dat werd in de Vriendenschaar-kantine tot in de late uurtjes gevierd.

De laatste wedstrijd van deze zaalcompetitie is komende zaterdag om 17.45 uur in De Wielewaal tegen Albatros. Het kampioensteam zal dan gehuldigd worden voor het eigen publiek. In de rust zal er dan weer de jaarlijkse kampioenenparade zijn van de overige kampioensteams.

Bekijk hier de foto's van Wim van der Pijl.
En de foto's van Vriendenschaar 2 door Martin de Rooij bekijk je hier

De doelpunten werden gemaakt door: Christian Brouwer 10 x , Daan Brouwer 5 x , Julian Voorwinden 3 x , Jorrit Muilwijk 2 x , Caroline Blokland en Krista van Hunnik beide 1 x