Kampioen Vriendenschaar sluit seizoen goed af

www.vriendenschaar.nl
Vriendenschaar (H) 1
Albatros 1
30-03-2019
28-23

Scheidsrechter:   Baart, M

De laatste wedstrijd van dit zaalseizoen speelde Vriendenschaar in een goed gevulde sporthal De Wielewaal tegen het Zwijndrechts Albatros, dat zich vorige week in veiligheid had gespeeld. Voor beide teams stond er dus uitsluitend het sportieve resultaat op het spel, waarbij Albatros zeker van plan was om het kampioen Vriendenschaar moeilijk te maken. Het CABholland-team wilde natuurlijk het kampioenschap glans geven om na de wedstrijd voor het eigen publiek gehuldigd te worden.

In de 1e helft bleek het kampioenschap echter wat verlammend te werken op de groenzwarte korfballers. In een (te) laag tempo werden de aanvallen opgezet en was er te weinig scherpte in de afronding. Alleen Jorrit Muilwijk had met 3 korfpunten uit 5 schoten een prima schotpercentage. Er werden aanvallend teveel verkeerde keuzes gemaakt en verdedigend werd teveel ruimte weggegeven. Tegenstander Albatros kreeg daardoor de mogelijkheid om in de wedstrijd bij te blijven en zelfs een paar keer een kleine voorsprong te nemen. De ruststand van 10-11 was voor trainer Jorrith Ekelmans reden om in de theepauze zijn ( te gemakzuchtige) ploeg op scherp te zetten en er een mooie 2e helft van te maken. Routinier Bert Verspuij ( die had aangekondigd dat hij aan het einde van het seizoen stopt ) kwam in de ploeg voor de in de 1e helft licht geblesseerde Jorrit Muilwijk. Het aanvalstempo ging in de 2e helft omhoog en in het 1e aanvalsvak kwamen de broers Brouwer op stoom en gingen ook Celine van Meeteren en Arjanne Ambachtsheer hun korfpunten meepakken. Ook in het andere vak werden de aanvalscombinaties beter afgerond en wisten Julian Voorwinde en Bert Verspuij de korf regelmatig te vinden dankzij het weer prima rebounden van Caroline Blokland. Het publiek werd in de 2e helft prima vermaakt met diverse hoogstandjes, waarbij vooral Daan Brouwer niet te stuiten was. Uit een korte kans maakte hij direct na de rust 11-11 en na het rake schot van de weer prima spelende Krista van Hunnik schoot de jongste Brouwer binnen de minuut weer 2x raak. Na 5 minuten in de 2e helft was het 15-12 en ging het automatiseringteam er een attractieve 2e helft van maken. Door rake schoten van Bert Verspuij ( 3x) en opnieuw Daan Bouwer (2x) liep de voorsprong op naar 20-15 en die voorspong zou niet meer uit handen worden gegeven. In de 20e minuut scoorde topscorer Daan Brouwer het mooiste korfpunt van de wedstrijd met een prachtige one-hander , maar dat zou ook zijn laatste actie zijn want na de landing op een voet van zijn tegenstander moest hij met enkelletsel onder luid applaus van het veld worden gedragen . Zijn vervanger was Peter Visser , die zijn come-back maakte na enkele jaren absentie wegens studie en werk. Albatros profiteerde even van de situatie en kwam nog terug naar 24-20, maar zag in de slotfase dat Vriendenschaar met 4 dames-korfpunten de eindstand op 28-23 bracht. Bert Verspuij kreeg nog een publiekswissel en bloemen na zijn laatste zaalwedstrijd voor Vriendenschaar 1 . Na afloop werden de spelers en speelsters voor eigen publiek gehuldigd vanwege het behaalde kampioenschap in de 1e klasse en gefeliciteerd door wethouder Nederveen. Een uitstekend zaalseizoen werd daarmee afgesloten en de voorbereiding op de 2e helft van het veldseizoen begint komende week.

Het veldseizoen in overgangsklasse begint op 20 april met een thuiswedstrijd tegen Oranje Wit. De oefenwedstrijden zijn thuis op 6 april tegen Tjoba (16 uur),op 13 april tegen Futura ( 13.30 uur) en op 16 april tegen VEO ( 19.30 uur).

Bekijk hier de foto's van Wim van der Pijl.
De foto's van Martin de Rooij van de wedstrijd van Vriendenschaar 2 bekijk je hier. 

De doelpunten werden gemaakt door: Daan Brouwer 8 x , Julian Voorwinden 5 x , Christian Brouwer, Jorrit Muilwijk en Bert Verspuij ieder 3 x, Krista van Hunnik, Arjanne Ambachtsheer en Céline van Meeteren ieder 2 x.


 

 

Verslagen

Terug naar boven