Vriendenschaar oppermachtig!

www.vriendenschaar.nl
Vriendenschaar (H) 1
Oranje Wit (D) 1
20-04-2019
23-13

Scheidsrechter:   Dekker, J den

Vriendenschaar heeft gisteren goede zaken gedaan door met overmacht Oranje Wit aan de kant te zetten. Het was genieten voor de fans op een zonovergoten Sluisweg, waar aan het einde van de wedstrijd 23-13 op het scorebord stond.
 

Met Bert Verspuij weer in de basis en Daan Brouwer geblesseerd aan de kant, startte De CAB holland-formatie goed door een schot van eerstgenoemde. Tot 3-3 ging het gelijk op, maar daarna sloeg Vriendenschaar een gat, wat Oranje Wit niet meer kon dichten.

De tactiek om de schutters van de tegenstander uit te schakelen door hun aanvalsspel te ontregelen werd, tot de laatste minuut, met veel discipline uitgevoerd, waardoor Jorrit Muilwijk en Christian Brouwer hun tegenstander verdedigend in de grip hielden.

Daar tegenover stond dat de ploeg aanvallend met overleg en scherpte de korf kon vinden door een goede rebound en gevarieerd spel, waarbij de heren veel tot schot konden komen en de dames continu op hoog tempo schakelden en geen kind hadden aan hun tegenstandsters.

Oranje Wit probeerde het tij nog te keren door diverse wissels toe te passen, maar Vriendenschaar bleef onverstoord door gaan met veel drive en vertrouwen.

Na een ruststand van 11-6 bouwde de ploeg de voorsprong verder uit en verslapte niet, waardoor het publiek kon tot het einde toe genieten van het goede spel en mooie goals. Uiteindelijk moest Oranje Wit teleurgesteld afdruipen en maakte Vriendenschaar een stap omhoog in de ranglijst waar nu de 5e plaats bezet wordt.

Door de meivakantie ligt de competitie 2 weken stil en wordt deze hervat op 11 mei tegen de buur HKC, dat vrijwel uitgespeeld is door het verlies de koploper Swift.

De doelpunten kwamen uit handen van Julian Voorwinden (7), Christian Brouwer (6), Bert Verspuij (3), Krista van Hunnik, Celine van Meeteren en Jorrit Muilwijk (2) en Arjanne Ambachtsheer (1).

Bekijk hier de foto's van Wim van der Pijl.

 

Verslagen

Terug naar boven