Vriendenschaar (H) 1
11-05-2019
23-12

Scheidsrechter:   Haan, P. de

In de derby tegen HKC werd duidelijk dat Vriendenschaar op dit moment niet opgewassen is tegen de plaatsgenoot. Met name in de rebound heerste de ploeg uit Boven-Hardinxveld dat de overlengte bij de heren goed benutte. De HKC-dames profiteerden daar uitstekend van en scoorden met een hoog schotpercentage vooral in de 1e helft het merendeel van de korfpunten ( 11 van de eerste 15 treffers). Met de ruststand van 13-5 was de wedstrijd al in de 1e helft beslist en werd de CABholland ploeg met een grote 24-12 nederlaag terug naar de Sluisweg gestuurd.

In de eerste aanval van de wedstrijd scoorde HKC meteen, maar kon Jorrit Muilwijk meteen tegenscoren. De thuisploeg moest daarna even zoeken naar de juiste speelwijze , maar het bleek al snel dat met name de HKC-dames met scherp schoten. Na 10 minuten was het 3-1 en na opnieuw een fraai schot van Jorrit werd het binnen enkele minuten 6-2. Door een strafworp en een raak schot van Julian Voorwinden kregen het Vriendenschaar-supporters nog even hoop (6-4) , maar met 5 korfpunten op rij liep HKC uit naar 11-4 en was de strijd al vroeg in de wedstrijd beslist. Trainer Jorrit Ekelmans bracht Daan brouwer in de ploeg om met meer lengte reboundkracht te krijgen, maar ook dat mocht niet baten. Na de 11-5 van Christian Brouwer werd in de laatste minuten van de 1e helft nog tweemaal gescoord door HKC. De 2e helft begon zoals de 1e helft eindigde, met 2 rake schoten van HKC werd de voorsprong uitgebreid nar 15-5 en restte voor de groenhemden niets anders als hard blijven werken om de achterstand binnen de perken te houden. Vooral het 1e aanvalsvak had deze middag veel moeite om tot scoren te komen, zodat de Vriendenschaarscores voornamelijk van het andere vak kwamen. De jonge moeder Angela Verspuij was in de 2e helft in de ploeg gekomen. Wat vakwisselingen zorgden ervoor dat de achterstand na 20 minuten niet verder was opgelopen ( 19-11). maar daarna ging HKC door wat wissels de voorsprong weer verder uitbouwen en werd de eindstand 24-12.

Door nederlagen van Valto en Merwede houdt Vriendenschaar nog 3 en 2 punten voorsprong op de onderste plaatsen en zal het in de resterende 4 wedstrijden nog punten nodig hebben in de strijd tegen degradatie. Komende zaterdag komt het sterke Nieuwerkerk op bezoek aan de Sluisweg ( 16 uur) en zal Vriendenschaar alle support kunnen gebruiken om een goed resultaat te behalen.