Vriendenschaar (H) 1
30-01-2016
18-26

Scheidsrechter:   Baart, M
In de titelstrijd heeft Vriendenschaar afgelopen zaterdag overtuigend gewonnen bij VEO uit Voorburg. De hekkensluiter werd na een moeizaam begin uiteindelijk overtuigend verslagen met 26-18.

In de wetenschap dat later op de avond de topper tussen medekoploper Tilburg en achtervolger Swift op het programma stond was het van belang om de wedstrijd bij rode lantaarndrager VEO winnend af te sluiten. In de thuiswedstrijd had Vriendenschaar al een ruime overwinning behaald. Bij Vriendenschaar had Sebastiaan de Jong de plek van Bert Verspuij overgenomen. De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Het eerste aanvalsvak van Nolan den Boer had moeite om tot goede uitgespeelde kansen te komen. Toch zorgde Den Boer voor de 0-1 voorsprong. Na de 1-1 was het Christian Brouwer die met zijn eerste twee doelpunten (het zouden er veel worden) de stand op 1-3 bracht. Tot 4-5 wist VEO goed bij te blijven waarbij Brouwer en zijn tegenstander elkaar in evenwicht hielden. Vanaf dat moment wisten de gasten al definitief afstand te nemen van VEO. Wederom twee maal Brouwer en een doorloop van De Jong en Linda Rieske werd de voorsprong uitgebreid. De eerste helft was vooral de helft van Brouwer, hij zou er met rust al zeven maken. De ruststand was 7-12 in het voordeel van Vriendenschaar.

Vriendenschaar begon scherp aan de tweede helft. Het eerste aanvalsvak wist beter de goede kans te creëren. De voorsprong werd langzaam vergroot en na 5 minuten spelen was de stand inmiddels 9-16. Met deze stand wisselde coach Menno Kop de licht geblesseerde Den Boer en kwam Verspuij voor hem in het veld. Ook de thuisploeg wisselde en bracht twee nieuwe heren in het veld. Beide gaven de thuisploeg nieuwe energie en VEO bleef vechten voor wat het waard was. Net als in de thuiswedstrijd bleven ze meescoren maar was de achterstand al te groot om het nog spannend te maken. Op de juiste momenten scoorde Vriendenschaar waardoor de voorsprong minimaal vijf doelpunten bleef. De eerste 18 minuten van de tweede helft had Brouwer nog maar één keer gescoord. Het laatste gedeelte bracht hij daar verandering in, van de laatste zes doelpunten kwamen er vier uit zijn handen. Hij besloot de wedstrijd uiteindelijk met 12 doelpunten.

Aangezien later ook koploper Tilburg de spannende wedstrijd tegen Swift wist te winnen staat Vriendenschaar nog steeds op de gedeelde eerste plek. Volgende week is Swift de tegenstander in sporthal de Wielewaal, de wedstrijd begint om 17.30 uur. Swift is tot nu toe de enige ploeg waarvan Vriendenschaar verloor, het beloofd dus een spannende strijd te worden.