13-02-2016
21-17

Scheidsrechter:   Onstwedder, J
KAMPIOENSKANS VRIENDENSCHAAR VOORBIJ.

Na de nederlaag van vorige week had Vriendenschaar j.l. zaterdag alleen aan een overwinning genoeg om op gelijke hoogte te komen met koploper Tilburg en de kampioenskansen te behouden.
In de directe confrontatie in een bomvolle sporthal in Tilburg kwam  Vriendenschaar echter tekort ,
Tilburg liet zien dat het terecht bovenaan staat en gaf Vriendenschaar behoudens de eerste 20 minuten geen kans om het echt spannend te maken. Op de einduitslag van  21-17 was niets af te dingen.

Beide trainers hadden hun huiswerk goed gedaan, wat met name in de beginfase duidelijk zichtbaar was. Aan beide kanten werd er veel energie gestoken in de verdediging, de aanvalspatronen waren door beide trainers goed geanalyseerd en zorgden voor een gelijk opgaande strijd in de eerste fase van de wedstrijd. Ook de scheidsrechter moest even wennen aan het felle begin, hij verzuimde in de eerste minuten om de bal voor Vriendenschaar op de stip te leggen , maar gaf na de 2-0 voor Tilburg wél 3 strafworpen op rij , die door Vriendenschaar (2x) en Tilburg(1x) werden benut. Na 10 minuten betekende een fraaie éénhandige doorloopbal van aanvoerster Angela Korevaar een gelijke stand van 3-3.
Om en om scorend waarbij de CABholland-ploeg met 4-5 de enige voorsprong in deze wedstrijd had, hielden de teams elkaar in evenwicht tot 6-6.  In de laatste 10 minuten van de eerste helft nam de thuisploeg een (wat later zou blijken) beslissende voorsprong. Met 4 doelpunten op rij, waarbij 3x door rake schoten van Tilburgse dames, werd het 10-6. Christian Brouwer, die deze wedstrijd goed aan banden werd gelegd, zorgde net voor de pauze voor de ruststand van 10-7, wat nog perspectief leek te geven de 2e helft.
Maar Tilburg gaf in die 2e helft Vriendenschaar geen kans zich terug te knokken in de wedstrijd.
Met name in de rebound waren de Tilburgers goed op dreef, met lange aanvallen werd het tempo gedrukt , terwijl verdedigend veel druk werd gezet op de puntspelers van de Hardinxvelders.
De reboundkracht van Linda Rieske werd door de Tilburgse heren regelmatig geneutraliseerd, waar Nolan den Boer en Bert Verspuij te weinig gebruik van konden maken.
Tilburg liep in de eerste 5 minuten na rust uit naar 13-7 en consolideerde daarna de voorsprong.
Hoewel Vriendenschaar hard bleef werken en zich nog niet gewonnen gaf , kwam het mede door  2 rake schoten van Milou van Dijk toch niet dichterbij dan 15-11. Ook met de wissel van Sebastiaan de Jong voor Nolan den Boer kon Vriendenschaar het gat niet dichten. Tilburg verdedigde met verve de voorsprong , rake schoten van de Jong en Bert Verspuij ( met 4 doelpunten topscorer) werden op dezelfde wijze beantwoord.  De eindstand werd uiteindelijk 21-17, waarmee Tilburg het kampioensschap zo goed als zeker stelde en voor het teleurgestelde Vriendenschaar in de laatste 2 wedstrijden slechts de strijd om de 2e plaats rest.

De volgende wedstrijd is op 5 maart om 18.40 uur in Moordrecht tegen concurrent IJsselvogels.