Vriendenschaar (H) 1
09-04-2016
16-18

Scheidsrechter:   Hesselink, B J G
Vriendenschaar heeft de eerste overwinning van vorige week een zeer goed vervolg gegeven door wederom te winnen. Ditmaal werd Sparta uit Zwolle het slachtoffer van de getergde Hardinxvelders. Door de overwinning bij de nummer 7 van de ranglijst is Vriendenschaar weer volledig in de race voor lijfsbehoud en heeft het aansluiting gevonden bij de andere ploegen.

Het belang van de wedstrijd was vooraf groot. Bij verlies zou het verschil met de nummer voorlaatst 5 punten worden, met nog 5 wedstrijden te gaan een schier onoverbrugbare achterstand. De bezoekers starten daarom scherp en wisten de lengte bij de thuisploeg goed te bespelen. Via de 0-1 door Christian Brouwer namen de gasten het initiatief. Sparta kwam in de 4e minuut op gelijke hoogte maar Milou van Dijk en Nolan den Boer schoten de 1-3 binnen. In de gehele eerste helft bleek Vriendenschaar de bovenliggende partij. Door onder de druk van de lange heren uit te komen lukte het om de score langzaam uit te breiden. Via 2-6 halverwege de eerste helft waren het wederom Van Dijk en Den Boer die hun ploeg naar 3-9 voorsprong schoten. De rust werd uiteindelijk bereikt met een 5-10 tussenstand.

Hoewel de tweede helft met de harde wind in de rug werd gespeeld kwam Vriendenschaar moeizaam uit de rust. De aanvallen werden slordiger en Sparta profiteerde van de doelpuntendroogte. Langzaam kwamen ze dichterbij en leken bij 9-10 na 15 minuten weer aansluiting te hebben. Peter Visscher zorgde echter voor wat lucht door een korte kans koel af te ronden, vervolgens vielen de doelpunten weer makkelijker. Milou van Dijk schoot met scherp en mede door twee doelpunten van haar was de stand met nog tien minuten te spelen 11-17. Toch kwam Sparta in de slotfase weer dichterbij. Met alles of niets spel wisten zij de druk op te voeren en de spanning in de wedstrijd terug te brengen. In de laatste minuut gooide Brouwer echter de wedstrijd in het slot door de eindstand van 16-18 op het scorebord te schieten.
Een zeer belangrijke overwinning want Vriendenschaar staat op één punt van Sparta en op twee punten van KCR. Hiermee is lijfsbehoud nog steeds mogelijk. Op 16 april treft Vriendenschaar op de Sluisweg Rust Roest uit Eindhoven. Vanwege de Korfbal League finale start deze wedstrijd om 14.30 uur.

Scores: Milou van Dijk 5x, Nolan den Boer 4x, Christian Brouwer 4x, Bert Verspuij 2x, Peter Visscher 2x en Linda Rieske 1x.