Vriendenschaar (H) 1
17-10-2015
8-4

Scheidsrechter:   Alphen, R van
Ook voormalig Nederlands kampioen Die Haghe was niet in staat om de zegereeks van Vriendenschaar te doorbreken. In een winderig Den Haag wist de CABholland ploeg voor de 4e keer op rij te winnen en heeft daarmee weer een belangrijke stap gezet in de strijd tegen degradatie.

Ook in deze wedstrijd was Vriendenschaar de betere ploeg, die door trainer Menno Kop weer goed was voorbereid op hun tegenstander. De ploeg speelde weer gedisciplineerd en was vooral verdedigend ijzersterk. Aanvallend werden in het 1e aanvalsvak Bert Verspuij en Christian Brouwer door de onvermoeibaar schakelende Arjanne Verhoef steeds in stelling gebracht , daarbij gesteund door de sterke rebound van Linda Rieske. In het andere aanvalsvak was Nolan den Boer weer goed op dreef met Peter Visscher als prima rebounder. Ook Milou van Dijk en aanvoerster Angela Korevaar zorgen in dit vak naast de aansteun, voor veel aanvallende druk wat o.a. resulteerde in een aantal strafworpen.

Net als in voorgaande wedstrijden begonnen de Hardinxvelders scherp aan de wedstrijd. Hoewel het eerste schot van Die Haghe zorgde voor 1-0, was dat ook de enige keer dat die ploeg voorkwam. Vriendenschaar kwam direct terug en nam daarna steeds een voorsprong. In de beginfase wist Die Haghe nog aan te klampen, maar na de 4-4 in de 12e minuut, schoten Brouwer, Verspuij (een fraaie éénhandige doorloopbal), Visscher (strafworp) en den Boer (na een mooie onderschepping) Vriendenschaar naar een verdiende 8-4 voorsprong.
Die Haghe probeerde de bakens te verzetten en ging wat fysieker spelen, maar de groenhemden gaven geen krimp. Om en om scorend werd het 6-10 en in de slotfase van de 1e helft liep het automatiseringsteam met goed korfbal uit naar een ruststand van 6-13.

Die Haghe probeerde door 4 wissels het tij in de 2e helft te verzetten, maar ook dat mocht niet baten. De eerste actie van Angela Korevaar leverde een strafworp op en direct daarna werd het 6-15 door een raak schot van Christian Brouwer. Daarmee was het verzet gebroken en kwam in de 2e helft de 4e overwinning niet meer in gevaar. Vriendenschaar bleef goed spelen, en had halverwege de 2e helft de voorsprong naar 10-19 uitgebouwd. De Hardinxvelders namen in het laatste deel van de wedstrijd wat gas terug. Jorrit Muilwijk kwam nog in de ploeg voor de licht geblesseerde Den Boer. Die Haghe wist na 13-20 in de laatste minuten van de wedstrijd nog driemaal te scoren, waardoor de eindstand 16-20 werd.

In de strijd om degradatie heeft Vriendenschaar nu een punt voorsprong op Sparta Zwolle, staat het gelijk met KCR (dat verloor van Sparta) en heeft het 1 punt minder dan Rust Roest.
Met nog 3 wedstrijden voor de boeg volgt dus nog een spannende eindfase, die begint op 7 mei met de zware uitwedstrijd bij koploper Rohda uit Amsterdam.