Vriendenschaar (H) 1
17-09-2016
24-22

Scheidsrechter:   Alphen, R van
In een boeiende en goede korfbalwedstrijd heeft Vriendenschaar de gehele wedstrijd uitzicht gehad op een stunt tegen koploper Tempo, dat in eigen huis niet bij machte was om de uitstekend spelende Hardinxvelders te overklassen. Pas in de laatste minuut van de wedstrijd moest de groenzwarte ploeg capituleren en kreeg het niet wat het verdiende.

Vriendenschaar begon ijzersterk in de basisopstelling van dit seizoen, met de schutters Bert Verspuij en Christian Brouwer in het 1e aanvalsvak gesteund door de sterke rebound van Linda Rieske en de onvermoeibaar schakelende Arjanne Verhoef. In het 1e verdedigingsvak was de weer fitte Nolan den Boer niet af te stoppen en kon goed gesteund door Milou van Dijk, Angela Korevaar en de veel  werk verzettende Jorrit Muilwijk topscorer worden met 9 velddoelpunten.
Verdedigend had het CABholland team het in de 1e helft goed voor elkaar. Tempo kon moeilijk vrijkomen van het met veel inzet spelende Vriendenschaar. Hoewel het eerste schot van de thuisploeg direct raak was, nam de automatiseringsploeg direct het iniatief in de wedstrijd. Met 5 treffers op rij stond er na 10 minuten 1-5 op het scorebord en moest Tempo in de achtervolging.
De thuisploeg kwam terug naar 5-7 , maar door 2 rake vrije ballen van Bert Verspuij binnen de minuut was er na 20 minuten nog steeds een ruime voorsprong van 5-9. Maar ook zijn tegenstander schoot  vervolgens binnen de minuut 2 keer raak. Het duel tussen deze heren werd vervolgd met opnieuw 2 treffers van Verspuij, maar de 2e treffer werd echter onterecht afgekeurd .  Tempo profiteerde daarvan door meteen  tegen te scoren naar 8-10. In de slotfase van de 1e helft vergrootte Vriendenschaar de voorsprong weer door een benutte strafworp van Jorrit Muilwijk , maar in de laatste seconden schoot Tempo van afstand raak waardoor de rust met 9-11 inging.

In de 2e helft liet Tempo zien waarom de ploeg bovenaan staat. Met name de tegenstanders van Jorrit Muilwijk en Nolan den Boer gingen met scherp schieten ( samen waren die heren in de 2e helft goed voor 11 doelpunten). Het 1e aanvalsvak van Vriendenschaar kreeg daardoor (te)weinig tijd in de aanval, maar speelde verdedigend uitstekend. Het  andere vak kreeg daardoor aanvallend de tijd om mee te blijven scoren met Tempo.  Binnen enkele minuten kwam Tempo naast Vriendenschaar, maar met goede aanvalscombinaties schoten den Boer en Muilwijk hun ploeg weer naar een 2-punts voorsprong. Tempo kwam weer terug en nam met 3 treffers op rij een  14-13 voorsprong en na de gelijkmaker van den Boer kwam het op 16-14. Vriendenschaar gaf zich nog niet gewonnen en wist na 18-16 door rake schoten van Angela Korevaar en Nolan den Boer weer op gelijke hoogte te komen.
Een spannend laatste kwartier volgde, waarbij de wedstrijd gelijk opging. Met nog 3 minuten te spelen en een stand van 22-22 schoot Tempo van afstand raak en ging het de bal rustig rondspelend in de ploeg houden. Toch leek Vriendenschaar nog een punt te gaan halen toen Tempo werd bestraft voor herhaalde pittige overtredingen en Bert Verspuij een strafworp mocht nemen.
De bal stuiterde echter aan de verkeerde kant van de rand van de korf waardoor Tempo weer in balbezit kwam. In de laatste seconde van de wedstrijd bepaalde een raak schot de eindstand op 24-22 .

Vriendenschaar is dus nog steeds puntloos en krijgt a.s. zaterdag medekoploper KVS op bezoek, waartegen het, gezien het vertoonde spel, zeker niet kansloos is. De wedstrijd op de Sluisweg begint om 16.00 uur.