KVS/Maritiem 1
24-09-2016
18-14

Scheidsrechter:   Meer, F J van der
De nog ongeslagen medekoploper KVS werd j.l. zaterdag overtuigend verslagen door een sterk spelend Vriendenschaar, dat vooral in de eerste 20 minuten van de wedstrijd haar tegenstander korfballes gaf. In een hoog tempo en met veel variatie in de aanval werd een 9-3 voorsprong genomen, die niet meer uit handen werd gegeven.

Na de goede wedstrijd van vorige week (nipt verloren bij kampioensfavoriet Tempo) had trainer Menno Kop er alle vertrouwen in dat de resultaten moesten gaan komen. Met Celine van Meeteren op de plaats van de (op de training) geblesseerd geraakte aanvoerster Angela Korevaar, werd tegenstander KVS op eigen veld direct onderdruk gezet. Nolan den Boer onderstreepte dat hij de dip van de eerste wedstrijden achter zich heeft gelaten door binnen 2 minuten tweemaal raak te schieten en die vroege voorsprong werd de gehele wedstrijd niet meer uit handen gegeven. Het was druk op het zonovergoten veld aan de Sluisweg en het publiek kreeg ook waar voor haar geld. Er werd geconcentreerd verdedigend weinig kansen weggegeven, terwijl er aanvallend prachtige doelpunten werden gemaakt. Linda Rieske, Arjanne Verhoef, Bert Verspuij en Christian Brouwer zorgden voor veel applaus door mooie aanvalscombinaties die door de heren prachtig werden afgerond. De 9-3 voorsprong na 20 minuten was 5 minuten later 10-5, maar toen nam het CABholland-team wat gas terug en werd het wat te laconiek. Er werd in de laatste 10 minuten van de 1e helft niet meer gescoord, zodat de gasten uit Scheveningen wat terug konden komen en met een ruststand van 10-7 de grote voorsprong was gehalveerd.

KVS begon vol goede moed aan de 2e helft, door 2 rake schoten was de voorsprong binnen 5 minuten geslonken naar 10-9, en moesten de Hardinxvelders weer aan de bak. Aanvoerder Bert Verspuij (die in de 1e helft nog een gele kaart had gekregen wegens commentaar op de scheidsrechter) schoot een vrije bal raak, waarna de uitstekend op dreef zijnde Jorrit Muilwijk de voorsprong vergrootte naar 13-9.  Vanaf dat moment controleerde Vriendenschaar de wedstrijd weer. Hoewel het hoge tempo van de 1e helft zijn tol eiste, bleef het een aantrekkelijke wedstrijd met de groenzwarte thuisploeg als bovenliggende partij. De voorsprong was na een raak schot van Milou van Dijk weer vergroot naar 16-11, waardoor in de laatste 10 minuten Vriendenschaar kon consolideren. Topscoorder Jorrit Muilwijk maakte zijn 6e doelpunt en met het laatste doelpunt van Arjanne Verhoef werd de eindstand 18-14 bereikt en was de eerste overwinning in deze veldcompetitie een feit.
Zaterdag moet Vriendenschaar verder afstand nemen van de onderste plaats als het op bezoek gaat bij het nog puntloze Tjoba. De wedstrijd in 's Heer Hendrikskinderen begint om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers waren: Jorrit Muilwijk 6x, Bert Verspuij 4x , Nolan den Boer en Christian Brouwer ieder 3x, Milou van Dijk en Arjanne Verhoef ieder 1x.