Vriendenschaar (H) 1
01-10-2016
17-13

Scheidsrechter:   Tilburg, J van
Het sterke spel van Vriendenschaar in de afgelopen weken kreeg j.l zaterdag geen vervolg in de uitwedstrijd tegen het nog puntloze Tjoba. Naast het ontbreken van Angela Korevaar (knieblessure) en Bert Verspuij (geschorst na zijn gele kaart van vorige week), raakte ook Nolan den Boer j.l donderdag op de training geblesseerd. Trainer Menno Kop moest dus improviseren met zijn opstelling waarin Peter Visscher, de debuterende Sander De Wit en opnieuw Celine van Meeteren een basisplaats hadden. In een matige korfbalwedstrijd wist Tjoba in het laatste kwartier de beslissende voorsprong te nemen en de eerste punten in deze competitie te behalen.

Het bleek al snel dat het gemis van de veel scorende heren Verspuij en den Boer voor Vriendenschaar aanvallend een grote aderlating was. Verdedigend bleef de ploeg wel op de been, maar in de aanval werd de korf moeizaam gevonden. De openingstreffer was na 8 minuten nog wel voor Vriendenschaar (uit een strafworp), maar daarna was het Tjoba dat steeds een voorsprong nam. Na 3-3 scoorde de thuisploeg tweemaal en moest de CABholland ploeg in de achtervolging. Het werd door Peter Visscher 5-4, en na de 6-4 kwam Vriendenschaar gelijk door een slim balletje onder de korf van Linda Rieske en fraaie actie van Christian Brouwer. Tjoba scoorde echter direct tegen en 2 minuten later nog eens. Ruststand werd 8-7 door een ver schot van Christian Brouwer.

In de 2e helft werd het binnen enkele minuten 10-7, maar konden de Hardinxvelders nog terugkomen. Celine van Meeteren en Christian Brouwer zorgden voor 10-9, maar opnieuw scoorden de Zeeuwen onmiddellijk tegen. Na een kwartier bij de stand 11-9, greep trainer Menno kop in.
Nolan den Boer kwam (met pijnstillers) alsnog in de ploeg voor Peter Visscher en Carolien Blokland maakte haar debuut als vervangster van Celine van Meeteren om meer reboundkracht bij de dames te krijgen.  De dubbele wissel pakte goed uit: den Boer schoot direct raak en kreeg een minuut later een strafworp waaruit Jorrit Muilwijk de gelijkmaker scoorde. Tjoba nam opnieuw een voorsprong, maar  Linda Rieske miste vervolgens de strafworp die Arjanne Verhoef meekreeg waardoor Tjoba weer kon uitlopen. Door een benutte strafworp van Jorrit Muilwijk werd het 13-12 en was er nog alles mogelijk. In de laatste 10 minuten ging de thuisploeg echter het reboundvoordeel in de aanval (tegen Nolan den Boer) benutten, met lange aanvallen en veel schoten werden 3 doelpunten op rij gemaakt waarmee de wedstrijd was beslist.
Milou van Dijk schoot in de laatste minuut nog raak, maar een verre treffer in de slotseconden betekende een 17-13 eindstand. Een teleurgesteld Vriendenschaar kan zich nu gaan voorbereiden op de regioderby van a.s. zaterdag als het op bezoek gaat bij Merwede. Die wedstrijd in Sliedrecht begint om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers waren: Christian Brouwer 4x, Jorrit Muilwijk 3x, Peter Visscher 2x, Nolan den Boer, Celine van Meeteren, Milou van Dijk en Linda Rieske ieder 1x.