Vriendenschaar wint in 10 minuten van WION

WION 1
07-11-2015
27-13

Scheidsrechter:   Molendijk, N A
De eerste wedstrijd van de competitie heeft Vriendenschaar winnend afgesloten tegen WION. De opponent uit Rotterdam had geen schijn van kans tegen de sterk optredende eerste 10 minuten van Vriendenschaar. De eindstand stond na 60 minuten spelen op 27-13.

De zaalcompetitie 2015-2016 startte zaterdag 7 november tegen WION. Vriendenschaar speelt deze wintercompetitie in poule 1F en daarin ambiëren zij een kampioenschap. WION bracht een bezoek aan sporthal de Wielewaal en stond klaar voor de strijd. Vriendenschaar dacht daar werkelijk anders over, want de groenhemden vlogen van start. Uit de eerste vijf aanvallen van Vriendenschaar kwamen allemaal doelpunten, drie keer voor Nolan den Boer en twee keer van Christian Brouwer. Deze doelpuntenmachines hadden een goede zaterdag, want het zouden niet hun enige scores blijven. Snelle balverplaatsingen en een hoog aanvalstempo waren de ingrediënten voor een aantrekkelijke eerste tien minuten, waardoor het publiek een 9-2 voorsprong op het scorebord zagen. Het uitstekende ondersteunende werk van de dames van Vriendenschaar mag niet onderschreven worden, want door sterk rebound- en aangeefwerk brachten zij de mannen in aanvalsstelling.

Na 10 minuten spelen leek de wedstrijd al gespeeld te zijn. Dit was ook te merken aan het tempo van spelen. De druk op WION is groot en het enige waar WION tegengas kon aanbrengen was het fysieke spel die zij speelden. De ploeg uit Rotterdam maakte veel fouten, waardoor het zichzelf niet makkelijker maakte. Vriendenschaar bleef ontspannen korfballen en zocht naar de kansen over alle pionnen in het veld. Angela Kraaijeveld raakte geblesseerd aan haar enkel en moest in de eerste helft het veld verlaten. Celine van Meeteren verving haar bij een score van 10-4. De CAB holland formatie gaf vlak voor rust nog een beetje gas en kwam met scores van Christian Brouwer, Bert Verspuij, Sebastiaan de Jong en Milou van Dijk op een voorsprong van 14-5. Verspuij besloot de eerste helft met een prachtige ‘one-hander’ tot een score van 15-5.

Vriendenschaar startte de tweede helft minder scherp. WION bleek in de rust de verdedigende tactiek aangepast te hebben naar ‘achter-verdedigen’. Al snel bleek ook deze tactiek niet te werken, want Vriendenschaar kon haar spelers prima in stelling brengen voor een meer ‘statisch’-spel. Mede door een twee scores van Linda Rieske kwam de stand op 21-8. WION scoorde slechts uit kleine foutjes van Vriendenschaar rond de korf. Van dreiging op verlies van deze wedstrijd was geen sprake. Na de mislukte tactiek wijziging leek de ploeg uit Rotterdam het spoor helemaal bijster. De wedstrijd kende een periode van prijs-schieten voor de groenhemden.

Een comfortabele voorsprong resulteerde in een thuis-ploeg die ontspannen en met een glimlach konden korfballen. Een schrijntje nonchalance kwam in de wedstrijd waardoor de tweede helft weinig spectaculair uitgespeeld werd. De topscoorders Nolan den Boer en youngster Christian Brouwer bleven met scherp schieten en hun beide vakken brachten hen slim in stelling. WION pakte aan het einde van de wedstrijd nog een paar doelpuntjes mee, maar dit was slechts voor de statistieken. Ook in de tweede helft liet Bert Verspuij zijn balacrobatiek weer zien door opnieuw een ‘one-hander’ te scoren achter de korf. Met een eindstand van 27-13 kon Vriendenschaar op een verdiend applaus rekenen van de trouwe supporters.

Aanstaande zaterdag 14 november staat de uitwedstrijd tegen Vitesse op het programma in Barendrecht. Het zou mooi zijn als Vriendenschaar deze lijn door kan zetten, hoewel Vitesse van een ander kaliber lijkt te zijn. Kom dus allemaal naar Barendrecht om ons team aan te moedigen. Om 17.45 uur start het tweede team tegen Vitesse, waarna Vriendenschaar 1 om 19.00 uur aan zal treden.

Naast de reguliere competitie speelt Vriendenschaar ook mee in de Zuid-Holland Korfbal Cup. Vriendenschaar 1 en Vriendenschaar D1 spelen de eerste ronde tegen Valto. Deze ronde wordt donderdag 12 november gespeeld in De Lier, respectievelijk om 20.15 uur en 19.00 uur.