Vriendenschaar (H) 1
08-10-2016
19-17

Scheidsrechter:   Post, S.
Het was een lange tijd geleden dat Vriendenschaar en Merwede elkaar troffen in competitieverband. Mede door de knappe opmars de afgelopen jaren van de club uit Sliedrecht stond afgelopen zaterdag de derby Merwede – Vriendenschaar wederom op het programma in Overgangsklasse C. Na 70 minuten spelen was Merwede de CAB holland-formatie echter de baas; 19-17.

Een nerveuze eerste helft, van beide partijen. Onnodige fouten maakt dat Merwede in de eerste 5 minuten de 2-0 voorsprong op het bord zette. Via Bert Verspuij en Christian Brouwer werd de stand weer gelijk. De druk van de wedstrijd bracht dat Vriendenschaar in meer fouten maakte en Merwede profiteerde, 5-2. Vriendenschaar vocht zich terug en vlak voor rust kon het de stand terug brengen tot een 6-7 voorsprong via Jorrit Muilwijk. De voorsprong was niet van lange duur, want bij 8-8 verlieten beide teams het veld voor de thee-pauze.

Coach Menno Kop zette de ploeg zichtbaar op scherp. Een snelle voorsprong van 8-10 stond op het scorebord via het duo Jorrit Muilwijk en Nolan den Boer. De Sliedrechters bleven aanklampen waardoor het een gelijk opgaande tweede helft werd. De strafworpen werden makkelijk gegeven door de scheidsrechter van dienst en beide teams gingen daarom ook op zoek naar die kansen. Gekscherend werd vooraf benoemd: “de dames van Merwede tegen de heren van Vriendenschaar”. De dames van Merwede lieten van zich horen en maakten verschil.

De hard werkende mentaliteit van Jorrit Muilwijk bracht de stand op 13-13 en 15-15. Tien minuten voor tijd kon de wedstrijd beide kanten op vallen. Bert Verspuij kon met een mooi doorloopbal een 15-16 voorsprong creëren, maar achteraf bleek dit de laatste strohalm. Merwede speelde slim en forceerden vier doelpunten op rij naar ‘gat’ van drie punten; 19-16. Na dit comfortabele gaatje misten beide ploegen een strafworp, maar dat kon het tij niet meer keren. Christian Brouwer bracht nog de 19-17 op het scorebord, enkel voor de statistieken.

Een teleurstelling voor Vriendenschaar die het zichzelf uitermate lastig maakt om met een gerust hart de veldcompetitie te pauzeren voor het winterseizoen. Volgende week staat directe concurrent Swift op het programma. Ernstig van belang om deze wedstrijd te winnen en met een goed gevoel de Sluisweg tijdelijk te verlaten voor de Wielewaal.