Swift (M) 1
15-10-2016
17-20

Scheidsrechter:   Ringma, M
In de laatste wedstrijd op het veld in dit jaar is het Vriendenschaar  in de thuiswedstrijd tegen SWIFT uit Middelburg niet gelukt de onderste plaats te verlaten. Na een meer spannende dan goede wedstrijd werd in de slotfase de wedstrijd uit handen gegeven. Met de stand van 16-16 en nog 10 minuten op de klok ging het mis voor het CABholland-team dat niet bij machte was om de Zeeuwse demarrage te stoppen.

Trainer Menno Kop, die de vakopstellingen om tactische redenen wat had gewijzigd, zag dat zijn ploeg in de het eerste deel van de 1e helft achter de feiten aanliep. Door twee rake Zeeuwse schoten en een tegentreffer van Celine van Meeteren was er na 2 minuten al een achterstand en moesten  de groenhemden in de achtervolging. De ploeg miste in die eerste fase veel kansen en had wat pech met ballen die uit de korf draaiden, waardoor de gasten de voorsprong konden consolideren. Pas in het laatste deel van de 1e helft kwam Vriendenschaar terug in de wedstrijd.
Door een fraaie doorloopbal van Nolan den Boer en een raak schot van Milou van Dijk kwam Vriendenschaar op gelijke hoogte (7-7) en wist in de laatste minuten voor de rust zelfs op voorsprong te komen dankzij 2 benutte strafworpen van Jorrit Muilwijk en een mooi schot van achter de korf door Christian Brouwer. Ruststand 10-9 en weer perspectief voor de thuisploeg.

In de 2e helft kon Vriendenschaar de voorsprong in eerste instantie behouden, het was 13-11 na een kwartier spelen, maar toen kwam Swift weer naast de thuisploeg. Opvallend was dat de eerste 7 doelpunten na rust  op naam kamen van Jorrit Muilwijk (3x) en zijn tegenstander (4x).
Binnen 2 minuten schoot vervolgens een Zeeuwse dame tweemaal raak, maar door opnieuw Nolan den Boer (vrije bal) en Milou van Dijk (doorloopbal) kwam Vriendenschaar weer op gelijke hoogte.
Ook na opnieuw een raak schot van Swift, zorgde Arjanne Verhoef weer voor de gelijkmaker: 16-16.
Maar toen de Zeeuwse topscorer Gijs Gillessen (die alle scores van zijn vak zou maken) binnen 1 minuut weer tweemaal raak schoot gevolgd door een benutte strafworp aan Zeeuwse zijde was het Vriendenschaarverzet gebroken. Aanvoerder Bert Verspuij (die een ongelukkige wedstrijd speelde) schoot nog wel fraai éénhandig raak, maar het slotdoelpunt was weer voor de topscorer van Swift die met zijn 11e treffer de eindstand op 17-20 bepaalde.
Door deze nederlaag sluit Vriendenschaar de 1e helft veldcompetitie af op de laatste plaats (samen met Tjoba) en moet het zich dus net als vorig seizoen in het voorjaar weer veilig proberen te spelen.
De ploeg kan zich nu gaan voorbereiden op de zaalcompetitie die op 12 november start.
In de voorbereiding daarop speelt Vriendenschaar op 29 oktober in De Wielewaal tegen De Danaïden en is er op 5 november het  IntroPersoneel Zaaltoernooi in De Wielewaal met HKC, Merwede en IJsselvogels.

De doelpuntenmakers waren: Jorrit Muilwijk 6x, Christian Brouwer 3x, Nolan den Boer en Milou van Dijk ieder 2 , en Celine van Meeteren, Arjanne Verhoef en Bert Verspuij allen 1x.