DES (D) 1
12-11-2016
26-13

Scheidsrechter:   Sparreboom, M
In de 1e wedstrijd in de zaalkorfbalcompetitie was het bezoekende DES geen partij voor het bij vlagen uitstekend spelende Vriendenschaar, dat in de goed bezette sporthal De Wielewaal vooral in de 2e helft haar tegenstander declasseerde.

Een bliksemstart van de CABholland-ploeg met 2 rake schoten van Bert Verspuij, een mooie doorloopbal van Celine van Meeteren en een verre treffer van Nolan den Boer, zorgde na 3 minuten al voor een 4-0 voorsprong waarmee de basis leek te zijn gelegd voor een walk-over.
Maar 2 strafworpen tegen en wat pechballen die van de korf draaiden, zorgden ervoor dat de stand van 4-2 ruim 10 minuten op het scorebord bleef staan. Vriendenschaar pakte toen de draad weer op en liep binnen enkele minuten door rake schoten van Nolan de Boer, Milou van Dijk en Christian Brouwer uit naar 7-2, maar verzuimde daarna de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. Het verloor de concentratie, er werd wat minder scherp verdedigd en te gemakzuchtig aangevallen, waardoor DES zich wat kon herstellen en terug kwam naar 9-7. Arjanne Verhoef maakte met het mooiste doelpunt van de wedstrijd (een doorloopbal die uit de ruimte werd aangegeven) nog wel 10-7, maar daarna kwam DES zelfs op 10-9. Jorrit Muilwijk benutte in de laatste seconden van de 1e helft een strafworp en zorgde daarmee voor de ruststand van 11-9.

Trainer Menno Kop benutte de rust om zijn ploeg weer op scherp te zetten en dat zorgde voor een uitstekende 2e helft van de wedstrijd. Twee rake schoten van Christian Brouwer, gevolgd door treffers van Jorrit Muilwijk en Nolan den Boer betekende na 5 minuten een 15-9 voorsprong.
In tegenstelling tot de 1e helft bleef Vriendenschaar nu wel geconcentreerd verdedigen en kregen de  gasten uit Delft weinig schotkansen. Aanvallend bleven de Hardinxvelders goed korfballen met mooie aanvalscombinaties die goed werden afgerond. Linda Rieske was oppermachtig in de rebound waardoor in dat aanvalsvak veel geschoten kon worden. Vriendenschaar liep uit naar 17-9 voordat DES wat terug kon doen. Slecht 4 doelpunten zou de ploeg uit Delft in de 2e helft scoren tegenover 14 van Vriendenschaar. Nolan den Boer werd topscorer en bepaalde met zijn 8e treffer de eindstand uiteindelijk op 26-13. Met deze grote overwinning heeft Vriendenschaar wellicht de basis gelegd voor een goed zaalseizoen wat volgende week zijn vervolg krijgt met de uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk,  dat de 1e wedstrijd met 23-20 verloor bij en van kampioenskandidaat Excelsior.
De wedstrijd in sporthal De Watergoor in Nijkerk begint om 19.50 uur.