Vriendenschaar op karakter naar gelijkspel

Vriendenschaar (H) 1
19-11-2016
19-19

Scheidsrechter:   Bloemendaal, S
Na een bliksemstart van tegenstander Sparta Nijkerk (5-0 na 6 minuten) moest Vriendenschaar j.l. zaterdag in de achtervolging. De inhaalrace zorgde voor een 11-10 ruststand, gevolgd door een spannende 2e helft met wisselende kansen en een gelijkspel als resultaat.

Vriendenschaar werd in Nijkerk vanaf de 1e minuut fanatiek verdedigd door het fel en opportuun spelende Sparta, dat als een komeet uit de startblokken schoot. Na de 5-0 achterstand scoorde Nolan den Boer de eerste Vriendenschaartreffer en moesten de groenhemden zich in de wedstrijd gaan knokken tegen de met veel pressie spelende thuisploeg, die echter in de loop van de wedstrijd dat niet vol kon houden. Vriendenschaar ging vervolgens mee scoren: Bert Verspuij vanachter de korf, Jorrit Muilwijk met een slim genomen vrije bal en Christian Brouwer met zijn 1e rake schot zorgden ervoor dat halverwege de 1e helft de achterstand niet verder was opgelopen (7-4).
Door twee strafworpen en een verdedigingsfoutje binnen enkele minuten vergrootte Sparta toen de voorsprong naar 10-4. Het CABholland-team knokte zich echter terug in de wedstrijd. De thuisploeg kon het hoge tempo niet volhouden en Vriendenschaar ging steeds beter spelen. Linda Rieske en Milou van Dijk kregen een strafworp mee en een raak schot van Bert Verspuij betekende 10-7.
Hoewel Sparta nog 11-7 maakte, was Vriendenschaar duidelijk de betere ploeg. Verspuij schoot een vrije bal en een ver schot door de korf, waarna Jorrit Muilwijk voor de ruststand van 11-10 zorgde.

In een zinderende 2e helft wisselden de kansen. Sparta schoot als eerste raak, maar Arjanne Verhoef kreeg een strafworp mee en ze maakte een mooi schot, waardoor Vriendenschaar voor het eerst in de ze wedstrijd naast Sparta kwam (12-12). Trainer Menno Kop bracht Peter Visscher in de ploeg voor Jorrit Muilwijk om in het moeizaam lopende 1e aanvalsvak meer reboundkracht te krijgen. In dat vak werd schutter Nolan den Boer fel verdedigd en konden ook Celine van Meteren en Milou van Dijk moeilijk bijkomen. De wissel had vooralsnog geen resultaat, want binnen 1 minuut was het 14-12 en weer een vakwisseling.
Opnieuw kwam Vriendenschaar terug, Linda Rieske en Christian Brouwer zorgde voor 14-14 en de spanning in de wedstrijd bleef. Na 15-14 zorgde Peter Visscher voor de gelijkmaker en toen Christian Brouwer vervolgens met een fraaie doorloopbal en een raak schot zijn ploeg op voorsprong bracht, leek Vriendenschaar voor de winst te gaan. De tegenstander van Brouwer nam echter direct revanche en schoot binnen 1 minuut ook tweemaal raak en het was weer gelijk. De tweestrijd werd door Christian Brouwer op punten gewonnen door zijn 7e treffer en een nieuwe voorsprong voor Vriendenschaar.
Door twee Nijkerkse damesdoelpunten kwam de thuisploeg in de slotfase weer op voorspong en moest Vriendenschaar nogmaals terugkomen. Peter Visscher maakte net voor tijd de gelijkmaker uit een strafworp en Vriendenschaar kreeg nog 2 grote kansen om de volle winst te halen, maar die werden gemist. Met de eindstand van 19-19 kwam er een einde aan deze zinderende wedstrijd, waarmee beide teams tevreden konden zijn.

Door nog 2 gelijke spelen in deze poule is Vriendenschaar medekoploper gebleven. A.s. zaterdag komt concurrent Excelsior op bezoek, aanvangstijd 17.40 uur in sporthal De Wielewaal.